Британія: що пишуть ЗМІ про Україну

10 Feb, 2015 | |

 У матеріалах засобів масової інформації Великої Британії було розміщено низку матеріалів на українську тематику. Основні сигнали британських ЗМІ зводяться до натспуного:

- Допоки В.Путін не припинить свою «брудну» війну в Україні, Захід має робити усе можливе для того, щоб вона дорого коштувала його країні.

- Сторони мирних переговорів, що мають відбутися у Мінську в середу, можуть прагнути домовитись про припинення вогню, але Росія, у свою чергу, виказує усі ознаки налаштованості на війну до повного «розчленування» України.

- У ході свого візиту у Вашингтон, А.Меркель окреслила проблеми, які виникають у західних демократій, коли вони мають справу із автократом, що грає за власними нечесними правилами. Політика стримування та здоровий глузд не працюють, а дипломатія перетворюється просто у інтерлюдії між боями.

- В.Путін продемонстрував, що не боїться економічних санкцій. Також, маючи вплив на державні медіа, йому вдається переконувати своїх співвітчизників, що економічні негаразди у Росії зловмисно спричиненні Заходом. Він закликає націю йому вірити та обіцяє тріумф Росії.

- В.Путіна потрібно зупинити. Не спостерігати мовчки, коли він захоплює іноземні території, і не відвертати очі, коли він «відрубує» російську міні-державу від України.

- На протидію кремлівській пропаганді, яка називає гібридну війну боротьбою за незалежність, Захід має оприлюднити усі доступні розвідданні про наявність російських військ в Україні.

- У Заходу не має лишатись ілюзій щодо реальної мети російського лідера і основним сигналом Заходу завтра у Мінську має бути – припинення вогню або нові санкції.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Міжнародні організації втратять свій вплив на глобальну політику

ШАЛЛЕНБЕРГ
Александр Шалленберг
Федеральний міністр з європейських та міжнародних справ Австрії

В інтерв’ю австрійським ЗМІ Міністр закордонних справ Александр ШАЛЛЕНБЕРГ окреслив наступні думки:

Джихадизм у Казахстані як частина глобальної терористичної мережі

Gordon M. Hahn
Gordon M. Hahn, Старший науковий дослідник з питань Росії та Євразії Центру міжнародних та стратегічних досліджень, м Вашингтон

Gordon M. Hahn, Старший науковий дослідник з питань Росії та Євразії Центру міжнародних та стратегічних досліджень, м Вашингтон Гордон Ган представив аналітичну доповідь на тему: ДЖИХАДИЗМ В КАЗАХСТАНЕ, КАК ЧАСТЬ ГЛОБАЛЬНОЙ ТЕРРОРИСТИЧЕСКОЙ СЕТИ

Розмови про надання Україні зброї не повинні припинятися

Стівен Сестанович (Stephen Sestanovich)
Стівен Сестанович (Stephen Sestanovich), старший аналітик Ради зовнішніх зносин, США

В якому б форматі не проводилися дебати про те, чи треба Сполученим Штатам Америки надавати летальну зброю Україні для зупинення російської військової агресії на Сході країни, сам факт таких розмов вже позитивно впливає на дипломатичні шляхи вирішення конфлікту.