Morgan Stanley згорне банківську діяльність в Росії на початку 2020 року

07 May, 2019 | |

Група компаній Morgan Stanley планує в I кварталі 2020 року повідомити Центробанк РФ про припинення банківської діяльності в Росії.

У грудні 2018 року Morgan Stanley прийняла рішення про реструктуризацію свого бізнесу в Росії за допомогою закриття банку, анулювання ліцензії та переходу бізнесу в сферу надання консалтингових послуг з питань інвестицій в нерухомість.

У банку рішення про реструктуризацію назвали обгрунтованим і націленим на забезпечення максимальної ефективності бізнесу в ситуації зниження активності клієнтів через низку факторів, включаючи санкції.

Morgan Stanley - одна з найбільших фінансових груп США c активами на 900 млрд доларів - стане першим американським банком, який повністю ліквідує повноцінне представництво в РФ.

Morgan Stanley згортає регульовану діяльність  в той час як в останні три роки хвиля звільнень і скорочення бізнесу прокотилася по московських офісах глобальних банків, включаючи Deutsche Bank, Barclays, Royal Bank of Scotland і Credit Suisse Group.

Повністю пішов з Росії Danske Bank, а найбільший в Північній Європі Nordea Bank прийняв рішення припинити кредитування російських клієнтів.

Судячи зі звіту, Morgan Stanley готувався до відходу весь минулий рік: активи його російського підрозділу скоротилися на 68%.

Morgan Stanley відкрив представництво в Росії в 1994 році і зберігши присутність після кризи, брав участь в ряді найбільших угодах на ринках боргів та акцій.

Ліцензії на банківську, дилерську, брокерську і депозитарну діяльність ТОВ «Морган Стенлі Банк» отримало в 2005 році.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Газпром вважає сланцевий газ фантомом

Лена Коларска-Бобінська
Лена Коларска-Бобінська, депутат Європарламенту, член групи від Європейської народної партії

Лена Коларска-Бобінська, євродепутат, член групи від Європейської народної партії, про причетність «Газпрому» до антисланцевої кампанії в Європі:

Джихадизм у Казахстані як частина глобальної терористичної мережі

Gordon M. Hahn
Gordon M. Hahn, Старший науковий дослідник з питань Росії та Євразії Центру міжнародних та стратегічних досліджень, м Вашингтон

Gordon M. Hahn, Старший науковий дослідник з питань Росії та Євразії Центру міжнародних та стратегічних досліджень, м Вашингтон Гордон Ган представив аналітичну доповідь на тему: ДЖИХАДИЗМ В КАЗАХСТАНЕ, КАК ЧАСТЬ ГЛОБАЛЬНОЙ ТЕРРОРИСТИЧЕСКОЙ СЕТИ

Україна, криза: чому програють всі?

Семуель Чарап
Семуель Чарап старший політолог RAND Corporation

За три роки з моменту початку кризи в Україні загинуло більш ніж 10000 людей і це продовжує виснажувати ресурси всіх країн.  В результаті всі програють і в цьому конфлікті кожен великий актор грає гірше, ніж це було раніше і вирішення видається невловимим  як ніколи. Це не повинно бути так.