Росія, Білорусь: Москва не попередила про встановлення прикордонної зони

02 Feb, 2017 | |

Росія ухвалила рішення про встановлення прикордонної зони із Білоруссю, не повідомивши про це Мінськ, заявила голова прес-служби МЗС Білорусі Марія Ваньшина.

"Всупереч усім наявним домовленостям, які регулють охорону державних кордонів двох країн і порядок їхнього перетину, російська сторона ухвалила рішення про встановлення прикордонної зони на кордоні з Білоруссю без попереднього попередження", - повідомила прес-секретар.

За словами білоруського дипломата, ці дії ведуть до відновлення контролю на білорусько-російському кордоні, "який скасували понад двадцять років тому".

У МЗС зазначили, що це протирічить низці домовленостей, які регулють охорону державних кордонів двох країн і порядок їхнього перетину.

Вона також додала, що драматизувати ситуацію поки не варто, бо дипломати Білорусі поки вивчають документ.

 

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Традиційна зброя знову стає головною у конфліктах

Borrell
Жозеп Боррель
Високий представник ЄС

Широкомасштабне вторгнення росії в Україна нагадало державам-членам Європейського Союзу про критичну важливість мати на своєму балансі достатню кількість традиційного озброєння. Зокрема, мова йде про танки, артилерію та снаряди.

Росія продемонструвала, що вона не прагне до миру

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Амбіції Володимира Путіна щодо відновлення Російської імперії зробили ще один крок вперед сьогодні, коли російські сепаратисти в Донецькій області України проголосили незалежну державу і прийняли назву з часів царської епохи "Малоросія".

Газпром не проводить в Європі антисланцеві кампанії

Карл ШЛІТЕР
Карл ШЛІТЕР, депутат Європейського парламенту від Швеції

Карл ШЛІТЕР (Carl Schlyter), депутат Європейського Парламенту від Швеції, Група «Зелені» \ Європейський вільний альянс», автор Резолюції Європейського Парламенту щодо екологічних наслідків видобутку сланцевого газу.