США: вибух на заводі General Dynamics

04 Jul, 2024 | |

У середу на заводі оборонної зброї в Арканзасі стався вибух, в результаті якого постраждали щонайменше двоє людей, а одна особа зникла безвісти, повідомили оператори заводу.

Вибух відбувся на підприємстві General Dynamics Ordnance and Tactical Systems у місті Камден, що знаходиться приблизно за 138 кілометрів на південь від столиці штату Літл-Рок, за словами представника компанії. Спочатку інцидент було охарактеризовано як "піротехнічний інцидент", але згодом було підтверджено факт вибуху.

"Ми співпрацюємо з рятувальними службами і можемо підтвердити, що в результаті інциденту щонайменше двоє людей отримали поранення, і одна особа вважається зниклою безвісти", - заявив Берклі Вейлі з General Dynamics. "Ми надаємо повну співпрацю владі, яка проводить розслідування".

Вейлі також повідомив, що виробництво на ділянці, де стався вибух, було призупинено.

General Dynamics - це глобальна компанія в галузі аерокосмічної промисловості та оборони. На заводі в Камдені знаходиться понад 880 000 квадратних футів виробничих та складських приміщень, які підтримують військові програми, такі як ракети Hellfire і Javelin, а також різноманітні мінометні боєприпаси.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Україна, ЄС: окремі результати дії зони вільної торгівлі

Сергій Даниленко
Модератор групи Geostrategy Сергій Даниленко
analytics@geostrategy.ua

Українські виробники активно використовують преференції в рамках торгівлі між Україною та ЄС. Наприкінці 2016 року вже повністю використано 11 тарифних квот:

Перемир’я на Донбасі триває, але важко говорити про те, що Росія виконує Мінські угоди.

Стівен ПАЙФЕР
Стівен ПАЙФЕР, колишній Посол США в Україні, старший науковий співробітник Інституту Брукінгса

Не зважаючи на те, що перемир’я на Донбасі триває, важко говорити про те, що Росія виконує Мінські угоди. Російські військові разом із технікою продовжують перебувати на території Донбасу, непідконтрольній Україні.

Конгрес має надати фінансову підтримку Україні

Бен Кардін
Бен Кардін
Сенатор США, Голова Комітету з закордонних справ Сенату

Сенатор Кардін заявив, що у той час, як багато американських сімей в родинному колі святкували День подяки, ук