Китай: новий спалах коронавірусу

15 Jun, 2020 | |

У Пекіні за останні дні виявили 79 нових випадків коронавірусу. У попередні 50 днів в столиці Китаю не було зафіксовано жодного нового хворого на Covid-19.

Зафіксовані за останню добу 36 нових випадків посилили побоювання другої хвилі поширення коронавірусу в Китаї.

Так само 36 нових випадків виявили в суботу.

Віцепрем'єр Китаю Сун Чуньлань закликав столичну владу вдатися до "рішучих кроків" через високі ризики подальшого поширення хвороби.

Новий спалах пов'язують із найбільшим оптовим ринком міста.

Директора ринку, так само, як і низку місцевих чиновників, звільнили.

Крім того, випадки нових захворювань, пов'язаних із Пекіном, виявили у трьох провінціях - Ляонін, Хебей та Січуань.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що вірус знайшли на дошках для нарізання імпортного лосося, що використовували на ринку. Далі рибу розвозили по пекінських супермаркетах.

За інформацією Національної комісії з охорони здоров'я Китаю, перший за майже два місяці новий випадок хвороби виявлено 11 червня, і ще шість - 12.

Далі - у суботу та неділю - по 36 нових випадків.

Ринок швидко закрили. Так само на карантині закрили і 11 кварталів, що оточують ринок. У понеділок доступ закрили ще до 10 районів міста. Туди заборонена доставка, не пускають відвідувачів, проте мешканці цих районів можуть виходити і повертатися до осель.

Школи та дитячі садочки також не працюють.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Українська армія переможе

Марк Хертлін, (Mark Hertling)
Марк Хертлін, (Mark Hertling) генерал-лейтенант, колишній командувач Збройних сил США в Європі

Протягом своєї військової кар’єри я бачив українських військових у різних ситуаціях. Я бачив їх під час участі у миротворчих операціях на Балканах.

Ми повинні подвоїти нашу підтримку для України

Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу
Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу

Я вважаю, що ця стратегія повинна мати принаймні чотири компоненти: введення більш жорстких санкцій, зміцнення НАТО і наших союзників, демонструючи сильну підтримку для України, і протидія російській пропаганді.

ЄС готовий до будь-яких сценаріїв

Borell
Жозеп Боррель
Високий Представник ЄС із зовнішньої і безпекової політики

ЄС продовжить нарощувати позиції щодо спроб Росії підірвати структуру безпеки в Європі та відновити сфери впливу, які повністю застаріли. Щодо критики на адресу Берліну стосовно можливості запровадження санкцій проти Росії Ж.Боррель повідомив, що усі члени ЄС є надійними партнерами.