Ми повинні подвоїти нашу підтримку для України

26 May, 2017 | Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу |
Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу

Я вважаю, що ця стратегія повинна мати принаймні чотири компоненти: введення більш жорстких санкцій, зміцнення НАТО і наших союзників, демонструючи сильну підтримку для України, і протидія російській пропаганді.

Джин Шахін є відвертим критиком авторитарного режиму президента Путіна і перша в Конгресі закликала до слухань по втручанню Росії у вибори в США 2016 року. Вона недавно виступила співавтором законопроекту щодо посилення санкції відносно Росії, і внесла законопроект щодо розслідування RT News, яка відповідно до даних розвідки діє в якості пропогандистського каналу російського уряду.

Підтверджуючи свій заклик до незалежної комісії з розслідування втручання Росії в США, сенатор Джин Шахін також намітила сміливу, агресивну стратегію для покарання Путіна і протидії зусиль його режиму щоб підірвати основи американської демократії.

«У своєму виступі сьогодні я хочу вказати на втручання Росії в наших виборах в ширшому геополітичному контексті. У США і Європі, післявоєнний порядок стикається зі зростаючою і безпрецедентною загрозою. Ця загроза, просто кажучи, є Росія Володимира Путіна.

Мета Путіна відновити Росію в якості домінуючої сили і відтворити сферу радянського типу впливу вздовж її кордонів. З цією метою, його стратегія: зруйнувати, розділити і послабити трансатлантичний союз. Американські люди повинні в повній мірі зрозуміти, що робить Путін. І разом з нашими союзниками, ми повинні зупинити його.

Але завдання Путіна це більше ніж злам Американської демократії. Архітектура альянсів та партнерств була в центрі національної безпеки Америки протягом більше семи десятиліть, і вона також схильна до ризику.

Нам потрібно сміливіша, більш агресивна стратегія для покарання Росії і протидії її зусиллям з підриву нашої демократії.

Я вважаю, що ця стратегія повинна мати принаймні чотири компоненти: введення більш жорстких санкцій, зміцнення НАТО і наших союзників, демонструючи сильну підтримку для України, і протидія російській пропаганді.

По-перше, щодо санкцій. Я приєдналась до двопартійної групи сенаторів на чолі з Джоном Мак-Кейном і Беном Кардіном, щоб просувати законодавство про введення нових, більш жорстких, всеосяжних санкції щодо Росії, в тому числі на їх енергетичному секторі.

По-друге, в згоді з нашими союзниками по НАТО, ми повинні продовжувати протистояти Росії з військової точки зору.

На саміті НАТО в Варшаві влітку минулого року, альянс ратифікував рішення для розгортання багатонаціональних батальйонів - в тому числі військ США і техніки - в країнах Балтії та Східної Європи. На саміті НАТО в наступному місяці в Брюсселі, ми повинні зробити більше, в тому числі формально закликаючи Росію до відповідальності за порушення ядерного договору.

По-третє, ми повинні подвоїти нашу підтримку для України. Україна зазнала нападу, тому що вона наважилась вибрати незалежний, прозахідний курс.

Путін ясно бачить Україну як приклад: якщо Росія може порушити суверенітет України, то вона може зробити те ж саме в інших країнах, які раніше були в Радянському Союзі або його сфері впливу. І навпаки, якщо українська демократія буде успішною, це буде обнадійливим повідомленням для продемократичних активістів навіть в Росії. Ден Бер, колишній посол США в Організації з безпеки і співпраці в Європі, повідомив наш комітет у закордонних справах Сенату, що «найкращий спосіб підтримати майбутнє демократії в Росії є підтримка демократичного майбутнього, яке будується сьогодні в Україні.»

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Україні треба реальна фінансова допомога

Роберт Кан (Robert Kahn)
Роберт Кан (Robert Kahn), старший фінансовий аналітик, Рада зовнішніх зносин, США

На фоні драматичних переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі, результати переговорів між Україною та Міжнародним валютним фондом відійшли на другий план. Однак важливим стало досягнення домовленості про виділення України кредиту МВФ на суму 17,5 млрд. дол. США.  

Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом є дуже важливими документом

Майкл ХЕНКОК (Michael Thomas Hancock)
Майкл ХЕНКОК (Michael Thomas Hancock), член Британського Парламенту, член Британської делегації у Парламентській Асамблеї Ради Європи

-Пане ХЕНКОК, якими, на Ваш погляд, є перспективи підписання у 2012 році Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом?

Традиційна зброя знову стає головною у конфліктах

Borrell
Жозеп Боррель
Високий представник ЄС

Широкомасштабне вторгнення росії в Україна нагадало державам-членам Європейського Союзу про критичну важливість мати на своєму балансі достатню кількість традиційного озброєння. Зокрема, мова йде про танки, артилерію та снаряди.