Білорусь: оцінки від Світлани Тихановської

23 Jun, 2021 | |

21 червня ЄС оголосив про нові санкції проти Білорусі. Зокрема йдеться про замороження активів і заборону на видачу віз 78 особам і восьми компаніям.

"Зараз режим намагається зібрати якомога більше заручників, щоб обміняти їх на скасування санкцій", - каже Тихановська.

За словами Тихановської, найкраще, щоб санкції ухвалювалися одним пакетом - так білоруській владі буде складніше з ними впоратися.

Опозиційна лідерка вкотре підкреслює, що засуджує дії влади стосовно активістів і сказала, що такої жорстокості її країна не бачила з часу приходу Лукашенка до влади у 1994-му році.

"Ми навіть не могли уявити, що режим може бути настільки жорстоким. Звісно, придушення демонстрацій відбувалося і раніше, але ніколи раніше [не було заарештовано] стільки людей. Люди дійсно налякані. Вони бояться вийти на вулицю, бояться жити", - додає вона.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Україна повинна швидше здійснювати реформи

Ольга ОЛІКЕР
Ольга ОЛІКЕР (Olga Oliker), старший аналітик Центру стратегічних та міжнародних досліджень (Center for Strategic and International Studies)
Профессор

Віце-президент США Джо Байден під час свого останнього візиту в Україну оголосив про наміри США виділити Україні додатково 120 млн. дол. допомоги на проведення економічних реформ та боротьбу із корупцією.

Україна, криза: чому програють всі?

Семуель Чарап
Семуель Чарап старший політолог RAND Corporation

За три роки з моменту початку кризи в Україні загинуло більш ніж 10000 людей і це продовжує виснажувати ресурси всіх країн.  В результаті всі програють і в цьому конфлікті кожен великий актор грає гірше, ніж це було раніше і вирішення видається невловимим  як ніколи. Це не повинно бути так.

Чи можливі санкції проти українських політиків гомофобів?

Марійе КОРНЕЛІССЕН
Марійе КОРНЕЛІССЕН
депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Зелені» - Європейський вільний альянс»

Марійе КОРНЕЛІССЕН, депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Зелені» - Європейський вільний альянс» про санкції проти українських політиків-гомофобів: