Ми не маємо європейської армії…

05 Feb, 2014 | Жозеф Доль ( Joseph Daul), Голова Європейської народної партії в Європарламенті |
Жозеф Доль ( Joseph Daul)

Голова найбільшої політичної групи Європарламенту «Європейська народна партія» Джозеф Доль висловив своє розчарування тим, що на разі ніхто не має впевненості з приводу подальшого розвитку ситуації в Україні.

«Ми не маємо європейської армії і не можемо направити її в Україну», -- сказав Джозеф Доль. На його думку, лише «повернення до демократичних цінностей» допоможе розв’язати внутрішньополітичну кризу в державі, і ЄС повинно надати усі можливі засоби, які має у своєму розпорядженні демократична система, щоб зупинити ескалацію ситуації в Україні.

Водночас Джозеф Доль заявив, що Єврокомісія, країни-члени Європейського Союзу і МВФ мають працювати над довгостроковим планом фінансової допомоги Україні.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Традиційна зброя знову стає головною у конфліктах

Borrell
Жозеп Боррель
Високий представник ЄС

Широкомасштабне вторгнення росії в Україна нагадало державам-членам Європейського Союзу про критичну важливість мати на своєму балансі достатню кількість традиційного озброєння. Зокрема, мова йде про танки, артилерію та снаряди.

Через дії в Україні Росія повністю втратила довіру до себе

Урсула фон дер Ляєн, Міністр оборони Німеччини
Урсула фон дер Ляєн
Міністр оборони Німеччини

Наскільки насправді великі навчання? Точний розмір відомо лише Москві та Мінську. Сусіди та багато партнерів в НАТО припускають, що фактична кількість сил, задіяних на російській та білоруській стороні, перевищує офіційно зареєстровану кількість 12,700 військових.

Геополітичні аспекти Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Єжи БУЗЕК (Jerzy Karol Buzek)
Єжи БУЗЕК (Jerzy Karol Buzek), депутат Європарламенту від Польщі, політична група «Європейська народна партія»

Ми добре розуміємо і усвідомлюємо всі геополітичні моменти, які беруть свій початок у минулому, в нашій історії. І ми повністю готові тісно співпрацювати з Україною на основі Угоди про асоціацію, включно із угодою про створення зони вільної торгівлі.