Через дії в Україні Росія повністю втратила довіру до себе

15 Sep, 2017 | Урсула фон дер Ляєн | Міністр оборони Німеччини
Урсула фон дер Ляєн, Міністр оборони Німеччини

Наскільки насправді великі навчання?

Точний розмір відомо лише Москві та Мінську. Сусіди та багато партнерів в НАТО припускають, що фактична кількість сил, задіяних на російській та білоруській стороні, перевищує офіційно зареєстровану кількість 12,700 військових.

Наскільки небезпечні нам плани Путіна?

Для Німеччини навчання здається десь далеко. Але я прекрасно розумію стурбованість наших союзників, які мали свій досвід з Росією, і тепер їм доводиться стикатися з такими величезними групами військ на своїх кордонах. Своїми діями в Україні Росія втратила довіру до себе.

Як НАТО готувалось до цього?

Багато було сказано про ці навчання, в тому числі про російську Раду НАТО-Росія. НАТО дуже добре реагує на цей великомасштабний військовий похід: розсудливо, з прохолодною головою, але також насторожено. Для наших балтійських союзників та поляків дуже важливо відчути солідарність союзу. Бундесвер допомагає в цьому і нашому батальйону в Литві.

Росія визнає військових спостерігачів на маневрах?

Це цілком залежить від того, що спостерігачі, яких запросила Білорусь, фактично бачать і в якій мірі Росія їх контролює. Ці питання залишаються відкритими. Чим реальніша прозорість, тим більша довіра.

 

Інтерв’ю bild.de з приводу російсько білоруських військових навчань «Захід 2017»

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Росія продемонструвала, що вона не прагне до миру

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Амбіції Володимира Путіна щодо відновлення Російської імперії зробили ще один крок вперед сьогодні, коли російські сепаратисти в Донецькій області України проголосили незалежну державу і прийняли назву з часів царської епохи "Малоросія".

Забезпечити припинення будівництва Північного потоку 2

Тед Круз
Тед Круз
сенатор США від штату Техас

"Північний потік 2 становить серйозну загрозу національній безпеці США та нашим європейським союзникам", - сказав сенатор Тед Круз. "Закон про захист енергетичної безпеки Європи буде протидіяти експансіонізму Росії, орієнтуючи

Україні треба реальна фінансова допомога

Роберт Кан (Robert Kahn)
Роберт Кан (Robert Kahn), старший фінансовий аналітик, Рада зовнішніх зносин, США

На фоні драматичних переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі, результати переговорів між Україною та Міжнародним валютним фондом відійшли на другий план. Однак важливим стало досягнення домовленості про виділення України кредиту МВФ на суму 17,5 млрд. дол. США.