Facebook: буде заблоковано аккуанти політиків

23 Apr, 2019 | |

Соціальна мережа Facebook схвалила рішення про повну заборону акаунтів низки праворадикальних партій, рухів та осіб в Великої Британії, які проповідують нетерпимість. Заборона стосується Британської національної партії (British National Party) та її колишнього керівника Ніка Гріффіна (Nick Griffin), Англійської ліги оборони (English Defence League) та її засновника Пола Рея (Paul Ray), руху «Британія перша» (Britain First) та її лідерів Пола Голдіна та Джейди Франсена (Paul Golding, Jayda Fransen), Національного фронту (National Front) та його лідера Тоні Мартіна (Tony Martin), Міжнародного руху «Лицарів Тамплієрів» (Knights Templar International) та його проповідника Джіма Доусона (Jim Dowson), а також неонациста Джека Реншо (Jack Renshaw), звинуваченого у спробі вбивства члена Парламенту від лейбористів. Facebook не лише заборонив відповідні акаунти в своїй соціальній мережі, але й блокуватиме інші, які їх пропагують чи цитують. Британські парламентарі не лише підтримали заходи, вжиті Facebook, але й висловились за створення окремого незалежного регулятора в ВБ для соціальних мереж та посилення фінансових санкцій за неналежне реагування соціальних мереж на пропоганду нетерпимості та ненависті

Tags: Facebook
ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Експерт про ініціативу розпуску Конституційного суду

Франческо Палермо
Франческо Палермо
Професор порівняльного конституційного права університету Верони

Розвиток подій в Україні викликає стурбованість, бо погіршується. Варто зауважити, що сьогодні у багатьох країнах спостерігається помітна тенденція до загострення конфлікту між політичною та судовою гілками влади, за якого перша бере контроль над другою.

Україна має чим захищатися

Едвард ЧОУ (Edward Chow)
Едвард ЧОУ (Edward Chow), експерт з питань енергетики, США

Труднощі, які сьогодні переживає Україна, носять не лише відверто негативний характер. По-перше, в Україні народилося потужне громадянське суспільство, яке може і повинно стати основним двигуном у проведенні в країні довгоочікуваних реформ.

Наступною жертвою збройної агресії можуть стати країни Балтії

Max Boot
Max Boot, старший аналітик з питань міжнародної безпеки, Рада з міжнародних відносин, США

 Після того, як Росія в 2014 році розпочала військову агресію проти України, виникло стійке відчуття того, що за Україною наступною жертвою збройної агресії можуть стати країни Балтії.