Китай, Росія: оголошено про початок будівництва китайської ділянки газопроводу

30 Jun, 2015 | |

 Китайський віце-прем'єр Чжан Гаолі в понеділок оголосив про початок будівництва китайської частини 3968-кілометрової ділянки газопроводу Китай-Росія Схід Потік.

Чжан сказав, що китайська сторона готова працювати з російською стороною, щоб гарантувати, що трубопровід буде завершений і введений в експлуатацію відповідно до графіка в 2018 році.

Трубопровід, що проходить від газових родовищ на Далекому Сході в Шанхай, призначений для транспортування 38 млрд кубометрів природного газу з Росії в Китай кожного року.

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв приєднався до Чжан в телевізійному церемонії відкриття, яка відбулася одночасно в Пекіні, Москві та прикордонному місті Хейхе на північному сході Китаю.

У своєму виступі на церемонії, Чжан заявив що  спільний проект сприяє диверсифікації енергетичної стратегії та забезпечення енергетичної безпеки обох країн.

 

У вересні минулого року, почалося будівництво російської ділянки газопроводу Східний Потік, також відомий в Росії як газопровід "Сибір". 

Чжан сказав, що дві сторони повинні просувати довгострокове співробітництво у розвитку нафто, газо трубопроводів, розвитоку газової енергетики та інтеграції видобутку вугілля, генерації і передачі електроенергії.

Він сказав, що дві сторони повинні розширити всебічне співробітництво в галузі інвестицій, виробничих потужностей, фінансів, високошвидкісних залізниць, сільського господарства та розвитку Далекосхідного регіону.

 

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

НАТО не бачить ознак відступу Росії від українського кордону

Єнс Столтенберг
Єнс Столтенберг
Генсек НАТО

НАТО не бачить ознак відступу Росії від українського кордону, і тому активно вивчає плани збільшення власних сил у Східній Європі у відповідь на «нову норму» російської агресії, погроз і примусу.

США з імпортера стали експортером газу

Френк Веррастро
Френк Веррастро, Центр стратегічних та міжнародних досліджень, Вашингтон

Френк Веррастро, Центр стратегічних та міжнародних досліджень, Вашингтон

Надання Україні асоціації стане прикладом і своєрідним стимулом для таких країн, як Молдова та Білорусь?

Павел Коваль (Paweł Robert Kowal)
Павел Коваль (Paweł Robert Kowal) Голова делегації Європарламенту до Комітету парламентської співпраці «ЄС-Україна»

- Чи керуються євродепутати у своїх дискусіях щодо України і геополітичними підходами, зокрема думкою про те, що надання Україні асоціації стане прикладом і своєрідним стимулом для таких країн, як Молдова та Білорусь?