КНР: відкрито першу військову базу за кордоном

01 Aug, 2017 | |

1 серпня КНР офіційно відкрила свою першу закордонну військову базу - на території східно-африканської держави Республіка Джибуті. Військовослужбовці Народно-визвольної армії Китаю (НВАК) провели офіційну церемонію відкриття з підняттям прапору та парадом. Урочиста подія збіглась з 90-ю річницею заснування НВАК.

Відбувся військовий парад, в якому взяли участь військові що прибули на базу.

Пекін офіційно називає свою першу військову базу за кордоном як об'єкт матеріально-технічного забезпечення. У день відкриття на базі побували заступник командувача ВМС НВАК віце-адмірал Тянь Джун і міністр оборони Джибуті.

У повідомленні китайського радіо відзначається, що база в Африці дозволить Китаю краще підтримувати своє патрулювання у водах біля берегів Сомалі та Йемену, а також виконувати міжнародні гуманітарні зобов'язання.

В середині липня Китай направив в Джибуті кораблі з військовими для розгортання бази. 

Китай почав будівництво бази матеріально-технічного забезпечення в Джібуті в минулому році. Зокрема, вона буде використовуватися для поповнення запасів суден військово-морського флоту, що беруть участь в миротворчих і гуманітарних місіях біля берегів Ємену та Сомалі.

Джибуті - держава, розташоване на східному узбережжі континенту розташована на вході в Червоне море, що веде до Суецького каналу, затиснута між Еритреєю, Ефіопією і Сомалі. Займає стратегічне положення на перетині найважливіших морських торговельних шляхів.

Там також знаходяться американська, японська та французька бази.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Відставка генерала Флінна та відношення до Росії

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Відставка генерала Флінна також викликає додаткові питання з приводу намірів адміністрації Трампа по відношенню до Росії Володимира Путіна, в тому числі, заяви президента що пропонують моральну еквівалентність між Сполученими Штатами і Росією, незважаючи на вторгнення в Україну, анексію Криму, за

Іран на милість Путіна, безпрецедентний, але крихкий союз

Alireza Nader
Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

Росія і Іран налагодили безпрецедентний, але крихкий союз на Близькому Сході. Російсько-Іранське співробітництво є ключовим для забезпечення виживання режиму президента Башара Асада в Сирії і знищенням повстанців зі східної частини Алеппо. Російські бомбардувальники використовували іранські війсь

Путін забезпечив виживання режиму Асада

Джон Маккейн
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Заява, що Росія почне виведення деяких збройних сил з Сирії сигналізує проте що Володимир Путін переконаний, що він розбомбив та знищив достатньо супротивників кривавого режиму Асада, щоб забезпечити його виживання.