Латвія: придбала ПЗРК Stinger в Данії

21 Aug, 2017 | |

Латвійські військові придбали в Данії американські переносні зенітні комплекси (ПЗРК) Stinger. Про це, заявив в ефірі латвійського громадського телебачення LTV міністр оборони республіки Раймондс Раймондс Берґманіс.

Глава Міноборони не став вдаватися в кількісні параметри угоди, заявивши лише, що «сума сплачена не надто велика, але за неї ми отримаємо солідну кількість озброєння».

ПЗРК закуплені з складів Збройних сил Данії і будуть передані до кінця поточного року або на самому початку 2018 го. Данія з 1996 року, за даними Управління з військово-технічної співпраці Пентагону, отримала сумарно 1140 ПЗРК типу Stinger.

ПЗРК FIM-92 Stinger був прийнятий на озброєння в США в 1981 році. Спочатку оснащувався інфрачервоної головкою самонаведення, але з 1983 року комплектується дводіапазонними головками.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Чи викликає у вас тривогу агресивність Росії в Європі?

Майкл Хайден  (Michael Hayden)
Майкл Хайден (Michael Hayden), колишній голова ЦРУ і АНБ, США

"Путін поводиться самовпевнено, але у нього немає хороших карт в цій грі.

Про підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Йоханнес Корнеліс ван Баален
Йоханнес Корнеліс ван Баален, депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Альянс лібералів та демократів за Європу»

Ми вважаємо, що для України життєво необхідно мати демократичне виборче право, оскільки Угода про асоціацію – це більше, ніж просто вільна торгівля. Вона закладає наші структурні відносини, тому виборче право, яке відповідає європейським стандартам, – життєво важливе.

Імпічмент чи енергетична незалежність України

Richard Morningstar
Річард Л. Морнінгстар
Глобальний енергетичнний центр Атлантичної ради

Незважаючи на корупційні проблеми, які історично хвилювали цю націю, потрібно пам’ятати, що незалежно від результатів цього розслідування Україна не створила проблеми.