Чи викликає у вас тривогу агресивність Росії в Європі?

07 Jul, 2015 | Майкл Хайден (Michael Hayden), колишній голова ЦРУ і АНБ, США |
Майкл Хайден  (Michael Hayden)

"Путін поводиться самовпевнено, але у нього немає хороших карт в цій грі.

Агресивність - це серйозна проблема на коротку, але не на тривалу перспективу, оскільки Росія - слабшаюча держава. Всі справжні атрибути держави - процвітаюча промисловість, підприємці, демократія і навіть газ і нафта - в небезпечному становищі. Єдині інструменти російської держави відносяться до радянської епохи: вето в ООН і те, що залишається від військової та ядерної держави».

Хайден упевнений, що агресивність Москви щодо балтійських країн є спробою повернути колишню велич.

Але Хайден визнає, що військова операція в Криму проведена дуже професійно. І це значить, що ми повинні бути дуже пильними, особливо на найближчу перспективу.

"Я б хотів, щоб позиція Америки щодо України була більш енергійною, щоб перешкодити Путіну здійснити якусь дурість, без недооцінки його здібностей. На нашому місці я б озброїв українців! "

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Іран на милість Путіна, безпрецедентний, але крихкий союз

Alireza Nader
Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

Росія і Іран налагодили безпрецедентний, але крихкий союз на Близькому Сході. Російсько-Іранське співробітництво є ключовим для забезпечення виживання режиму президента Башара Асада в Сирії і знищенням повстанців зі східної частини Алеппо. Російські бомбардувальники використовували іранські війсь

Газпром вважає сланцевий газ фантомом

Лена Коларска-Бобінська
Лена Коларска-Бобінська, депутат Європарламенту, член групи від Європейської народної партії

Лена Коларска-Бобінська, євродепутат, член групи від Європейської народної партії, про причетність «Газпрому» до антисланцевої кампанії в Європі:

Чи можливі санкції проти українських політиків гомофобів?

Марійе КОРНЕЛІССЕН
Марійе КОРНЕЛІССЕН
депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Зелені» - Європейський вільний альянс»

Марійе КОРНЕЛІССЕН, депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Зелені» - Європейський вільний альянс» про санкції проти українських політиків-гомофобів: