Литва: схвалено Резолюцію по Навальному

25 Sep, 2020 | |

24 вересня Парламент Литви схвалив резолюцію «Про отруєння Олексія Навального та трубопровід «Північний потік – 2», в якій міститься заклик до Європейського Союзу прийняти та реалізувати механізм санкцій ЄС у сфері прав людини за зразком  «Закону Магнітського», який включатиме новий список осіб, що підлягають санкціям, та передбачатиме нові галузеві санкції проти РФ.  

За словами парламентарів, отруєння О.Навального показало, що Кремль не готовий змінити своє агресивне й цинічне ставлення по відношенню до політичної опозиції. І це зайвий раз нагадує про необхідність зупинення будівництва газопроводу «Північний потік – 2».

У документі литовський парламент закликав Німеччину відмовитися від проєкту газопроводу «Північний потік – 2», а Європейський Союз – домогтися якомога більшої диверсифікації енергоджерел та постачальників.

На думку литовських депутатів, експорт енергоресурсів є основним джерелом фінансування агресивних зовнішньополітичних ініціатив Росії, в основному спрямованих проти країн Балтії та інших країн Центральної та Східної Європи.

Tags: Литва
ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Чи відходить Україна «на другий план»?

Джеймс Девіс
Джеймс Девіс Професор-міжнародник із Університету Санкт-Галлена

На нещодавній Мюнхенській конференції з безпеки "українське питання" опинилося в "другому ешелоні" проблем - головними темами все ж стали нова політика США за президента Трампа та міжнародний тероризм.

Відставка генерала Флінна та відношення до Росії

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Відставка генерала Флінна також викликає додаткові питання з приводу намірів адміністрації Трампа по відношенню до Росії Володимира Путіна, в тому числі, заяви президента що пропонують моральну еквівалентність між Сполученими Штатами і Росією, незважаючи на вторгнення в Україну, анексію Криму, за

Скасувати санкції США в обмін на скорочення ядерного арсеналу РФ - це віддати Україну

Ельмар Брок
Ельмар Брок
Голова комітету з закордонних справ Європарламенту

Скасувати санкції проти Росії, запроваджені США у зв'язку з анексією Криму та агресією проти України, в обмін на скорочення Москвою її ядерного арсеналу означало б "угоду про продаж свободи іншої країни", вважає чинний голова комітету Європарламенту з закордонних справ, представник німецького Хри