Мінськ: активні протести тривають

31 Aug, 2020 | |

30 серпня у Мінську та інших білоруських містах відбулись акції протесту, які назвали маршем миру та незалежності. На вулиці вийшли щонайменше десятки тисяч людей.

За даними ЗМІ, в центрі столиці затримали кілька десятків людей. Серед затриманих є журналісти. Загалом влада повідомила про понад сто затриманих у країні.

На численних відео видно, що протестувальники намагаються не дозволити затримувати своїх, тож виникали сутички.

Багатотисячний натовп знову приходив до палацу Лукашенка, а той вкотре позував перед фотокамерами з автоматом в руках.

Зранку центр Мінська зайняли військові і співробітники служб безпеки, які встановлювали загородження. По місту їздять колони військової бронетехніки з гарматами та стволами, з яких прибрали захисні чохли.

На Площі Незалежності стоять автозаки, водомети, машини швидкої допомоги. Чотири центральні станції мінського метро закривали на вхід і вихід.

Знову повідомляється про серйозні проблеми з мобільним інтернетом. Оператори кажуть про вказівку влади зменшити швидкість мобільного інтернету.

Незважаючи на це, колони з десятками тисяч протестуючих прийшли до центру міста. Демонстранти з прапорами скандували "Жыве Беларусь!", їм сигналили машини.

Невдовзі кілька тисяч людей опинилися заблокованими ОМОНом на проспекті Незалежності. Жінки-протестувальниці лягли на землю перед рядом ОМОНу.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Місія Кокса-Квасьнєвського повинна діяти до саміту «Східного партнерства»

Крістіан ВІГЕНІН
Крістіан ВІГЕНІН, (Крістіан Іванов Вігенін), Депутат Європарламенту (група «Прогресивний альянс соціалістів і демократів), голова Парламентського асамблеї «Східного партнерства»

Крістіан ВІГЕНІН, депутат Європарламенту (група «Прогресивний альянс соціалістів і демократів), голова Парламентського асамблеї «Східного партнерства» про діяльність місії Кокс-Квасьнєвський:

Україна, криза: чому програють всі?

Семуель Чарап
Семуель Чарап старший політолог RAND Corporation

За три роки з моменту початку кризи в Україні загинуло більш ніж 10000 людей і це продовжує виснажувати ресурси всіх країн.  В результаті всі програють і в цьому конфлікті кожен великий актор грає гірше, ніж це було раніше і вирішення видається невловимим  як ніколи. Це не повинно бути так.

США з імпортера стали експортером газу

Френк Веррастро
Френк Веррастро, Центр стратегічних та міжнародних досліджень, Вашингтон

Френк Веррастро, Центр стратегічних та міжнародних досліджень, Вашингтон