Молдова: партія Санду перемагає

12 Jul, 2021 | |

ЦВК Молдови ще завершує підрахунок голосів на закордонних виборчих дільницях але можемо з впевненість констатувати що Молдова вибрала Європейський шлях розвитку. Навіть враховуючи активну підтримку з боку Росії, можливість голосування жителів Придністров’я проросійська коаліція Партії соціалістів і Партії комуністів якою керують експрезиденти Ігор Додон і Володимир Воронін залишається позаду (орієнтовно 27%) а партія "Дія і солідарність" (PAS) президента Молдови Санду отримує більш ніж 52%.  Партія "Шор" (SOR), отримала трохи більше 5% виборців. Це голосування має забезпечити президенту монобільшість в парламенті.

Попереднє розподілення місць у парламенті Молдови.

 

парламент молдови

 

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Скасувати санкції США в обмін на скорочення ядерного арсеналу РФ - це віддати Україну

Ельмар Брок
Ельмар Брок
Голова комітету з закордонних справ Європарламенту

Скасувати санкції проти Росії, запроваджені США у зв'язку з анексією Криму та агресією проти України, в обмін на скорочення Москвою її ядерного арсеналу означало б "угоду про продаж свободи іншої країни", вважає чинний голова комітету Європарламенту з закордонних справ, представник німецького Хри

Україна, ЄС: окремі результати дії зони вільної торгівлі

Сергій Даниленко
Модератор групи Geostrategy Сергій Даниленко
analytics@geostrategy.ua

Українські виробники активно використовують преференції в рамках торгівлі між Україною та ЄС. Наприкінці 2016 року вже повністю використано 11 тарифних квот:

Чи можливі санкції проти українських політиків гомофобів?

Марійе КОРНЕЛІССЕН
Марійе КОРНЕЛІССЕН
депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Зелені» - Європейський вільний альянс»

Марійе КОРНЕЛІССЕН, депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Зелені» - Європейський вільний альянс» про санкції проти українських політиків-гомофобів: