Morgan Stanley згорне банківську діяльність в Росії на початку 2020 року

07 May, 2019 | |

Група компаній Morgan Stanley планує в I кварталі 2020 року повідомити Центробанк РФ про припинення банківської діяльності в Росії.

У грудні 2018 року Morgan Stanley прийняла рішення про реструктуризацію свого бізнесу в Росії за допомогою закриття банку, анулювання ліцензії та переходу бізнесу в сферу надання консалтингових послуг з питань інвестицій в нерухомість.

У банку рішення про реструктуризацію назвали обгрунтованим і націленим на забезпечення максимальної ефективності бізнесу в ситуації зниження активності клієнтів через низку факторів, включаючи санкції.

Morgan Stanley - одна з найбільших фінансових груп США c активами на 900 млрд доларів - стане першим американським банком, який повністю ліквідує повноцінне представництво в РФ.

Morgan Stanley згортає регульовану діяльність  в той час як в останні три роки хвиля звільнень і скорочення бізнесу прокотилася по московських офісах глобальних банків, включаючи Deutsche Bank, Barclays, Royal Bank of Scotland і Credit Suisse Group.

Повністю пішов з Росії Danske Bank, а найбільший в Північній Європі Nordea Bank прийняв рішення припинити кредитування російських клієнтів.

Судячи зі звіту, Morgan Stanley готувався до відходу весь минулий рік: активи його російського підрозділу скоротилися на 68%.

Morgan Stanley відкрив представництво в Росії в 1994 році і зберігши присутність після кризи, брав участь в ряді найбільших угодах на ринках боргів та акцій.

Ліцензії на банківську, дилерську, брокерську і депозитарну діяльність ТОВ «Морган Стенлі Банк» отримало в 2005 році.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Міжнародні організації втратять свій вплив на глобальну політику

ШАЛЛЕНБЕРГ
Александр Шалленберг
Федеральний міністр з європейських та міжнародних справ Австрії

В інтерв’ю австрійським ЗМІ Міністр закордонних справ Александр ШАЛЛЕНБЕРГ окреслив наступні думки:

Про окремі аспекти питань європейської безпеки

Ivo Daalder
Іво ДААЛДЕР (Ivo Daalder), Постійний представник США при НАТО

Розміщення в Європі елементів системи протиракетної оборони

Чи відходить Україна «на другий план»?

Джеймс Девіс
Джеймс Девіс Професор-міжнародник із Університету Санкт-Галлена

На нещодавній Мюнхенській конференції з безпеки "українське питання" опинилося в "другому ешелоні" проблем - головними темами все ж стали нова політика США за президента Трампа та міжнародний тероризм.