Morgan Stanley згорне банківську діяльність в Росії на початку 2020 року

07 May, 2019 | |

Група компаній Morgan Stanley планує в I кварталі 2020 року повідомити Центробанк РФ про припинення банківської діяльності в Росії.

У грудні 2018 року Morgan Stanley прийняла рішення про реструктуризацію свого бізнесу в Росії за допомогою закриття банку, анулювання ліцензії та переходу бізнесу в сферу надання консалтингових послуг з питань інвестицій в нерухомість.

У банку рішення про реструктуризацію назвали обгрунтованим і націленим на забезпечення максимальної ефективності бізнесу в ситуації зниження активності клієнтів через низку факторів, включаючи санкції.

Morgan Stanley - одна з найбільших фінансових груп США c активами на 900 млрд доларів - стане першим американським банком, який повністю ліквідує повноцінне представництво в РФ.

Morgan Stanley згортає регульовану діяльність  в той час як в останні три роки хвиля звільнень і скорочення бізнесу прокотилася по московських офісах глобальних банків, включаючи Deutsche Bank, Barclays, Royal Bank of Scotland і Credit Suisse Group.

Повністю пішов з Росії Danske Bank, а найбільший в Північній Європі Nordea Bank прийняв рішення припинити кредитування російських клієнтів.

Судячи зі звіту, Morgan Stanley готувався до відходу весь минулий рік: активи його російського підрозділу скоротилися на 68%.

Morgan Stanley відкрив представництво в Росії в 1994 році і зберігши присутність після кризи, брав участь в ряді найбільших угодах на ринках боргів та акцій.

Ліцензії на банківську, дилерську, брокерську і депозитарну діяльність ТОВ «Морган Стенлі Банк» отримало в 2005 році.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Ми повинні продовжити надавати підтримку

Боб Коркер (Bob Corker)
Сенатор США Боб Коркер (Bob Corker) республіканець-Теннесі

Після телефонної розмови з послом США в Україні Джеффрі Пайєттом, сенатор США Боб Коркер (республіканець-Теннесі), голова сенатського комітету із закордонних справ, наголосив на подальшій

США та Німеччина: триває важкий пошук позиції по Україні

Уільям Дроздяк (William Drozdiak)
Уільям Дроздяк (William Drozdiak), голова Американської Німецької Ради

Уільям Дроздяк (William Drozdiak), голова Американської Німецької Ради

Надання Україні асоціації стане прикладом і своєрідним стимулом для таких країн, як Молдова та Білорусь?

Павел Коваль (Paweł Robert Kowal)
Павел Коваль (Paweł Robert Kowal) Голова делегації Європарламенту до Комітету парламентської співпраці «ЄС-Україна»

- Чи керуються євродепутати у своїх дискусіях щодо України і геополітичними підходами, зокрема думкою про те, що надання Україні асоціації стане прикладом і своєрідним стимулом для таких країн, як Молдова та Білорусь?