Німеччина, Україна: грошей у 2025 році буде менше

22 Jul, 2024 | |

Кабінет міністрів Німеччини ухвалив бюджет країни на 2025 рік після місяців суперечок. Новий бюджет передбачає вдвічі менше видатків на воєнну підтримку України – 4 млрд євро замість 8 млрд євро у 2024 році.

Німеччина очікує, що Україна зможе профінансувати основну частину своїх військових потреб за рахунок кредитів у розмірі 50 мільярдів доларів від Великої сімки, забезпечених доходами від заморожених російських активів. Тому у Берліні сподіваються, що кошти, призначені для України, навіть не будуть повністю використані.

У бюджеті Німеччини на 2025 рік все ще зберігається розрив у 17 мільярдів євро між прогнозованими витратами та доходами і він має бути покритий.

Німецький уряд сподівається закрити цю дірку додатковими доходами, коли економіка пожвавиться. Найбільша економіка єврозони подолала рецесію на початку року, але зростання було повільнішим, ніж очікувалося.

Бюджет Німеччини на 2025 рік включає рекордні 78 мільярдів євро інвестицій, чисті запозичення в 43,8 мільярда євро. Загальний розмір бюджету становить 481 мільярд євро з дотриманням конституційного обмеження витрат, відомого як боргове гальмо.

 

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Румунія проти додаткових передумов для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Адріан Северин (Adrian Severin)
Адріан Северин (Adrian Severin), депутат Європейського парламенту, незалежний (Румунія)

Адріан Северин, депутат Європейського парламенту, незалежний (Румунія), про підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом:

Надання Україні асоціації стане прикладом і своєрідним стимулом для таких країн, як Молдова та Білорусь?

Павел Коваль (Paweł Robert Kowal)
Павел Коваль (Paweł Robert Kowal) Голова делегації Європарламенту до Комітету парламентської співпраці «ЄС-Україна»

- Чи керуються євродепутати у своїх дискусіях щодо України і геополітичними підходами, зокрема думкою про те, що надання Україні асоціації стане прикладом і своєрідним стимулом для таких країн, як Молдова та Білорусь?

Росіяни не будуть дотримуватися угод

Ельмар Брок
Ельмар Брок, депутат ХДС

Депутат від  ХДС Ельмар Брок не вірить Путіну в питанні трубопроводу по дну  Балтійського моря "Північний потік 2": "Росіяни не будуть дотримуватися своїх домовленостей: якщо буде побудовано " Північний потік 2 ", український транзит закриється.