Путін забезпечив виживання режиму Асада

15 Mar, 2016 | Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн |
Джон Маккейн

Заява, що Росія почне виведення деяких збройних сил з Сирії сигналізує проте що Володимир Путін переконаний, що він розбомбив та знищив достатньо супротивників кривавого режиму Асада, щоб забезпечити його виживання.

Протягом чотирьох років, адміністрація Обами чекала, поки режим Асада вбив майже півмільйона людей в Сирії. Потім, коли Асад ослаб, спостерігала, як Путін втрутився у військовому відношенні і захистив режим Асада.

Адміністрація аргументувала цю байдужість і бездіяльність, кажучи, що Росія і так виявиться в трясовині. Адміністрація втішала себе мантрою що «немає військового вирішення", замість того, щоб прийняти реальність, яка полягає в тому, що у будь-якому політичному вирішенні в Сирії існує явний військовий аспект.

На жаль, саме це Росія і її ставленики продемонстрували в Сирії. Вони змінили військову ситуацію на місці і створили умови для політичного врегулювання, які більш сприятливі з точки зору їх інтересів. Ймовірно, результатом стане те, що сирійський конфлікт буде продовжуватись далі, ISIL буде рости сильніше, і біженці продовжуватимуть прибувати.

Росія переорієнтує свої ресурси і увагу на інші регіони, і я побоююся, що в Україну знову приходить кривава весна.

John McCain

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Через дії в Україні Росія повністю втратила довіру до себе

Урсула фон дер Ляєн, Міністр оборони Німеччини
Урсула фон дер Ляєн
Міністр оборони Німеччини

Наскільки насправді великі навчання? Точний розмір відомо лише Москві та Мінську. Сусіди та багато партнерів в НАТО припускають, що фактична кількість сил, задіяних на російській та білоруській стороні, перевищує офіційно зареєстровану кількість 12,700 військових.

Надання Україні асоціації стане прикладом і своєрідним стимулом для таких країн, як Молдова та Білорусь?

Павел Коваль (Paweł Robert Kowal)
Павел Коваль (Paweł Robert Kowal) Голова делегації Європарламенту до Комітету парламентської співпраці «ЄС-Україна»

- Чи керуються євродепутати у своїх дискусіях щодо України і геополітичними підходами, зокрема думкою про те, що надання Україні асоціації стане прикладом і своєрідним стимулом для таких країн, як Молдова та Білорусь?

Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом є дуже важливими документом

Майкл ХЕНКОК (Michael Thomas Hancock)
Майкл ХЕНКОК (Michael Thomas Hancock), член Британського Парламенту, член Британської делегації у Парламентській Асамблеї Ради Європи

-Пане ХЕНКОК, якими, на Ваш погляд, є перспективи підписання у 2012 році Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом?