SpaceX: вдруге запущено надважку ракету Falcon Heavy, на орбіту виведено супутник зв'язку ArabSat

12 Apr, 2019 | |

Американська космічна компанія SpaceX в ніч на 12 квітня здійснила успішний запуск ракети-носія надважкого класу Falcon Heavy, яка вивела на орбіту телекомунікаційний супутник ArabSat 6A на замовлення супутникового оператора ArabSat (Саудівська Аравія). Цей політ став другим для Falcon Heavy і першим комерційним - попередній запуск ракети був випробувальним.

Супутник, маса якого становить 6 тонн, повинен буде забезпечити телевізійний та радіосигнали, а також доступ в інтернет і супутниковий зв'язок для клієнтів ArabSat на Близькому Сході, в Африці та Європі.

Ракета стартувала 12 квітня з майданчика розташованого в Космічному центрі імені Джона Кеннеді у Флориді. Через 8 хвилин після старту два бічних прискорювача зробили синхронну посадку в спеціальній зоні на базі ВПС США на мисі Канаверал. Для обох прискорювачів, які представляють собою дещо модифіковані перші щаблі ракети-носія Falcon 9, цей політ став першим. Компанія планує використовувати їх для наступного пуску Falcon Heavy.

Центральний блок першого ступеня Falcon Heavy здійснив посадку на плавучу платформу в Атлантичному океані через 10 хвилин після запуску ракети, а ще через 24 хвилини супутник ArabSat 6A, зібраний корпорацією Lockheed Martin, був виведений на розрахункову орбіту.
Пізніше засновник SpaceX Ілон Маск написав у своєму Твітері, що компанії вдалося повернути на Землю обидві половини обтічника Falcon Heavy. Як і розгінні блоки, вони будуть використані повторно.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Blake Clayton Старший радник з питань енергетики Ради зовнішніх зносин, м. Нью-Йорк

Blake Clayton
Blake Clayton Старший радник з питань енергетики Ради зовнішніх зносин, м. Нью-Йорк

Продовження погіршення ситуації в Лівії, Єгипті та інших країнах Північної Африки та Близького Сходу суттєво впливають на формування світових цін на енергоносії, у першу чергу - нафти. Я вважаю, що сьогодні США недостатньо працюють над збільшенням стратегічних обсягів нафти.

Ми не маємо європейської армії…

Жозеф Доль ( Joseph Daul)
Жозеф Доль ( Joseph Daul), Голова Європейської народної партії в Європарламенті

Голова найбільшої політичної групи Європарламенту «Європейська народна партія» Джозеф Доль висловив своє розчарування тим, що на разі ніхто не має впевненості з приводу подальшого розвитку ситуації в Україні.

Допомога для України буде

Джон Кірбі
Джон Кірбі
Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США

Питання: «Яким є рівень пріоритетності щодо ухвалення пакетів допомоги Україні й Ізраїлю?», Відповідь Дж.Кірбі: