Традиційна зброя знову стає головною у конфліктах

06 Dec, 2023 | Жозеп Боррель | Високий представник ЄС
Borrell

Широкомасштабне вторгнення росії в Україна нагадало державам-членам Європейського Союзу про критичну важливість мати на своєму балансі достатню кількість традиційного озброєння. Зокрема, мова йде про танки, артилерію та снаряди. Поруч із цим, Євросоюз усвідомив важливість створення ефективних інструментів для протидії гібридній агресії, яка включає такі елементи як гібридні загрози в інформаційному просторі, кібер-атаки на об’єкти критичної інфраструктури.

GDP Guaidline

За інформацією Європейського оборонного агентства, у 2022 році витрати на військові цілі 27 держав-членів Європейського Союзу досягнули 240 млрд. євро, що на 6% більше у порівнянні з 2021 роком. У порівнянні з 2014 роком, такі витрати зросли майже на 40%. Процес збільшення фінансування військових потреб розпочався тоді, коли росія анексувала Крим. Це був дзвоник, який пробудив Європу і змусив думати про свій захист.

Але не всі в Європі розуміють і підтримують збільшення витрат на військові цілі. Я був здивований, коли один з банків сказав мені, що рада директорів його банку не вважає за доцільне рекомендувати підтримувати військове виробництво. Тому потрібно активно працювати в суспільствах в державах-членах ЄС з тим, щоб пояснювати громадянам необхідність зміцнювати власне виробництво зброї.

Tags: Borrell
ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Ми повинні продовжити надавати підтримку

Боб Коркер (Bob Corker)
Сенатор США Боб Коркер (Bob Corker) республіканець-Теннесі

Після телефонної розмови з послом США в Україні Джеффрі Пайєттом, сенатор США Боб Коркер (республіканець-Теннесі), голова сенатського комітету із закордонних справ, наголосив на подальшій

Міжнародні організації втратять свій вплив на глобальну політику

ШАЛЛЕНБЕРГ
Александр Шалленберг
Федеральний міністр з європейських та міжнародних справ Австрії

В інтерв’ю австрійським ЗМІ Міністр закордонних справ Александр ШАЛЛЕНБЕРГ окреслив наступні думки:

ЄС готовий до будь-яких сценаріїв

Borell
Жозеп Боррель
Високий Представник ЄС із зовнішньої і безпекової політики

ЄС продовжить нарощувати позиції щодо спроб Росії підірвати структуру безпеки в Європі та відновити сфери впливу, які повністю застаріли. Щодо критики на адресу Берліну стосовно можливості запровадження санкцій проти Росії Ж.Боррель повідомив, що усі члени ЄС є надійними партнерами.