США, Іспанія, Румунія: засудили агресію Росії в Чорному морі

02 Apr, 2019 | |

Голова Державного департаменту США Майк Помпео прийняв у Вашингтоні голову МЗС Румунії Теодора Мелешкану і його іспанського колегу Жозепа Борреля.

Як розповів заступник голови Держдепу Роберт Палладіно, головною темою обох зустрічей стала безпека Чорного моря на тлі агресивних дій Росії, зокрема, інциденту в Керченській протоці.

«Вони говорили про російську агресію в Чорному морі, а також про роль Румунії в безпеці і стабільності в Чорноморському регіоні», - йдеться в повідомленні.

У США назвали Румунію вірним союзником по НАТО, яка виконує свої зобов'язання щодо оборонних витрат.

На зустрічі з Боррелем також обговорювалися спільні зусилля в НАТО і важливість досягнення цілей викладених на саміті в Уельсі.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Відставка генерала Флінна та відношення до Росії

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Відставка генерала Флінна також викликає додаткові питання з приводу намірів адміністрації Трампа по відношенню до Росії Володимира Путіна, в тому числі, заяви президента що пропонують моральну еквівалентність між Сполученими Штатами і Росією, незважаючи на вторгнення в Україну, анексію Криму, за

Надання Україні асоціації стане прикладом і своєрідним стимулом для таких країн, як Молдова та Білорусь?

Павел Коваль (Paweł Robert Kowal)
Павел Коваль (Paweł Robert Kowal) Голова делегації Європарламенту до Комітету парламентської співпраці «ЄС-Україна»

- Чи керуються євродепутати у своїх дискусіях щодо України і геополітичними підходами, зокрема думкою про те, що надання Україні асоціації стане прикладом і своєрідним стимулом для таких країн, як Молдова та Білорусь?

Наступною жертвою збройної агресії можуть стати країни Балтії

Max Boot
Max Boot, старший аналітик з питань міжнародної безпеки, Рада з міжнародних відносин, США

 Після того, як Росія в 2014 році розпочала військову агресію проти України, виникло стійке відчуття того, що за Україною наступною жертвою збройної агресії можуть стати країни Балтії.