США: Lockheed Martin працює над розробкою компактного термоядерного реактора

16 Oct, 2014 | |

Компанія Lockheed Martin працює над розробкою нового компактною термоядерного реактора (CFR), який може бути впроваджений в виробництво на протязі десяти років.

Після завершення циклів проектування, будівництва тестових моделей, команда очікує можливості виробити прототип протягом п'яти років.

Попередні результати показали реалістичність створення термоядерного реактора потужністю 100 мегават розміром приблизно в 10 разів менше існуючих ядерних реакторів.

Як повідомляє Reuters з посиланням на заяву компанії, роботи таємно велися останні шість років. Розсекретити розробки вирішили з метою пошуку партнерів - приватних або державних.

Lockheed Martin є глобальною безпековою та аерокосмічною компанією, в якій працює близько 113 000 чоловік по всьому світу і в основному займається дослідженням, проектуванням, розробкою, виробництвом, інтеграцією і продовженні передових технологічних систем, продуктів і послуг. Чистий обсяг продажів Корпорації на 2013 рік склав $ 45400000000.

http://www.lockheedmartin.com/us/news/press-releases/2014/october/14101…

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Росія продемонструвала, що вона не прагне до миру

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Амбіції Володимира Путіна щодо відновлення Російської імперії зробили ще один крок вперед сьогодні, коли російські сепаратисти в Донецькій області України проголосили незалежну державу і прийняли назву з часів царської епохи "Малоросія".

Чи можливі санкції проти українських політиків гомофобів?

Марійе КОРНЕЛІССЕН
Марійе КОРНЕЛІССЕН
депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Зелені» - Європейський вільний альянс»

Марійе КОРНЕЛІССЕН, депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Зелені» - Європейський вільний альянс» про санкції проти українських політиків-гомофобів:

Тріумф Зеленського

Tor Bukkvoll
Tor Bukkvoll
старший науковий співробітник Норвезького відділу оборонних досліджень

Звичайно, занадто рано говорити, чи буде вибір Володимира Зеленського президентом для України гарним. Якби Порошенко виграв, ми б очікували продовження частинних реформ, які ми бачили за останні п'ять років. Але Зеленський є абсолютно новим для української політичної сцени.