США: нові санкції проти Росії в сфері кібербезпеки

06 Dec, 2019 | |

Мінфін США ввів санкції у відношенні шести російських компаній - «Бізнес-столиця», «Оптима», «Трейд-Інвест», «ЦАО», «Вертикаль», «Юніком», а також хакерського угруповання Evil Corp (відома як Dridex gang) .

Крім того, в «чорний список» внесено 17 осіб, в тому громадян РФ. Це росіяни Олексій Башлики, Гульсара Бурхонова, Денис Гусєв, Андрій Плотницкий, Дмитро Слобідської, Кирило Слобідської, Дмитро Смирнов, Іван Тучков, Ігор Тараш, Артем Якубець, Максим Якубець, Тетяна Шевчук і Руслан Жмулько. Вашингтон вважає, що вони пов'язані з організацією Evil Corp.

Також у списку громадянин Узбекистану Азамат Сафаров, громадянин Ізраїлю Давид Губерман, громадянин Іспанії Карлос Альварес і громадянин Греції Георгіос Манідіс.

Джерело

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Експерт про ініціативу розпуску Конституційного суду

Франческо Палермо
Франческо Палермо
Професор порівняльного конституційного права університету Верони

Розвиток подій в Україні викликає стурбованість, бо погіршується. Варто зауважити, що сьогодні у багатьох країнах спостерігається помітна тенденція до загострення конфлікту між політичною та судовою гілками влади, за якого перша бере контроль над другою.

Україна має чим захищатися

Едвард ЧОУ (Edward Chow)
Едвард ЧОУ (Edward Chow), експерт з питань енергетики, США

Труднощі, які сьогодні переживає Україна, носять не лише відверто негативний характер. По-перше, в Україні народилося потужне громадянське суспільство, яке може і повинно стати основним двигуном у проведенні в країні довгоочікуваних реформ.

Про підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Йоханнес Корнеліс ван Баален
Йоханнес Корнеліс ван Баален, депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Альянс лібералів та демократів за Європу»

Ми вважаємо, що для України життєво необхідно мати демократичне виборче право, оскільки Угода про асоціацію – це більше, ніж просто вільна торгівля. Вона закладає наші структурні відносини, тому виборче право, яке відповідає європейським стандартам, – життєво важливе.