США, Україна: питання фінансової допомоги

28 Nov, 2023 | |

Спікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що допомога Ізраїлю та Україні є пріоритетними питаннями, які потребують термінового вирішення. Спікер додав, що США не можуть дозволити в.путіну пройти маршем по Європі, відтак допомога Україні є необхідною, і це підтримують більшість конгресменів. Водночас, поруч з допомогою Україні, більшість конгресменів  підтримує зміни до міграційної політики.

Наразі, за словами Джонсона, відбувається багато дискусій, до яких також залучені сенатори, однак він  висловив впевненість щодо шансів обох пакетів міжнародної допомоги бути прийнятими до початку Різдвяних свят.

Нагадаємо, що 20 жовтня 2023 року Адміністрація Президент Джозефа Байдена внесла на розгляд Конгресу бюджетний запит на підтримку України у розмірі 61,4 мільярди доларів, який був об’єднаний із запитом на допомогу Ізраїлю.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Ми прагнемо до успіху незалежної та єдиної України

Rex Tillerson
Рекс В. Тіллерсон Державний секретар США

Хоча Захід продовжує шукати нових продуктивних відносин з пострадянською Росією, на сьогоднішній день це виявилося невчасним, оскільки після спроби попереднього керівництва відновити відносини з Росією та американсько - європейськими відносинами Росія вторглась у сусідню Грузію в 2008 році та в У

Чи викликає у вас тривогу агресивність Росії в Європі?

Майкл Хайден  (Michael Hayden)
Майкл Хайден (Michael Hayden), колишній голова ЦРУ і АНБ, США

"Путін поводиться самовпевнено, але у нього немає хороших карт в цій грі.

Українська армія переможе

Марк Хертлін, (Mark Hertling)
Марк Хертлін, (Mark Hertling) генерал-лейтенант, колишній командувач Збройних сил США в Європі

Протягом своєї військової кар’єри я бачив українських військових у різних ситуаціях. Я бачив їх під час участі у миротворчих операціях на Балканах.