Імпічмент чи енергетична незалежність України

28 Oct, 2019 | Річард Л. Морнінгстар | Глобальний енергетичнний центр Атлантичної ради
Richard Morningstar

Незважаючи на корупційні проблеми, які історично хвилювали цю націю, потрібно пам’ятати, що незалежно від результатів цього розслідування Україна не створила проблеми. Важливо, щоб ми не втрачали з уваги той факт, що незалежна Україна була основним двостороннім елементом американської зовнішньої політики, оскільки вона відірвалася від Радянського Союзу майже тридцять років тому. Реформа енергетичного сектору України була невід'ємною частиною цієї політики, і ми не можемо дозволити, що наша нинішня внутрішньополітична динаміка порушує монументальний момент рішення, який визначатиме майбутнє цієї галузі - і силу України в стосунках з Росією.

Під питанням стоять газопроводи "Північний потік 2" та "Турецький потік". Після його завершення будівництва трубопроводи доставлять газ безпосередньо з Росії в Німеччину та Південно-Східну Європу. Цей новий інфраструктурний ландшафт може дуже добре усунути потребу Росії в транзиті газу через Україну, позбавивши націю 2-3 мільярдів доларів за транзитні збори та призвевши до збільшення російського впливу. Поки нинішня транзитна угода між російським енергетичним гігантом "Газпром" та українською державною компанією "Нафтогаз" закінчується в кінці цього року, ні Північний потік 2, ні Турецький потік до цього часу не будуть завершені. Тому транзит повинен продовжуватися через Україну після 31 грудня. Європейський Союз (ЄС), Росія та Україна зараз ведуть переговори щодо умов можливої ​​нової транзитної угоди,

Сполучені Штати є ключовим гравцем, який працює разом з ЄС для досягнення необхідних необхідних реформ в енергетичному секторі та транзитній системі України.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Україна має чим захищатися

Едвард ЧОУ (Edward Chow)
Едвард ЧОУ (Edward Chow), експерт з питань енергетики, США

Труднощі, які сьогодні переживає Україна, носять не лише відверто негативний характер. По-перше, в Україні народилося потужне громадянське суспільство, яке може і повинно стати основним двигуном у проведенні в країні довгоочікуваних реформ.

Росія продемонструвала, що вона не прагне до миру

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Амбіції Володимира Путіна щодо відновлення Російської імперії зробили ще один крок вперед сьогодні, коли російські сепаратисти в Донецькій області України проголосили незалежну державу і прийняли назву з часів царської епохи "Малоросія".

Відставка генерала Флінна та відношення до Росії

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Відставка генерала Флінна також викликає додаткові питання з приводу намірів адміністрації Трампа по відношенню до Росії Володимира Путіна, в тому числі, заяви президента що пропонують моральну еквівалентність між Сполученими Штатами і Росією, незважаючи на вторгнення в Україну, анексію Криму, за