Туреччина має зробити вибір

05 Jun, 2019 | |

Турецький уряд має зробити вибір між придбанням ЗРК С-400 в Росії і отриманням від США винищувачів F-35. Про це заявила постпред США в НАТО Кей Бейлі Хатчінсон в ефірі телеканалу CNBC.
 
За словами Хатчінсон, Туреччина може отримати «або одне, або інше, але не обидва», і якщо все ж вирішить придбати С-400, то не отримає вже замовлені винищувачі F-35.
 
На думку, постпреда США в НАТО, придбання Туреччиною російської ракетної системи допоможе Кремлю послабити альянс.
 
Хатчінсон додала, що в НАТО уважно стежать за розвитком ситуації і не хочуть «бачити ніякої загрози для альянсу». За її словами, не повинно бути конкуренції, яка відніме кошти, необхідні для зміцнення сил альянсу і відбиття можливої ​​загрози.
 
Раніше телеканал CNBC з посиланням на джерела повідомляв, що Туреччині було запропоновано в двотижневий термін відмовитися від закупівель російських зенітних ракетних систем  С-400. За словами співрозмовників телеканалу, пропозиція є остаточною і не допускає відтермінувань.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Якщо Зеленський підведе, Україна опиниться в депресії

Ганс ван Баален
Ганс ван Баален, Президент європейських лібералів

Україна житиме у непростий період, коли новий президент і старий уряд мають у той чи той спосіб співпрацювати з парламентом, який буде переобрано у жовтні. Для цього потрібна гнучкість заради інтересів України, це може бути нелегко.

Чи відходить Україна «на другий план»?

Джеймс Девіс
Джеймс Девіс Професор-міжнародник із Університету Санкт-Галлена

На нещодавній Мюнхенській конференції з безпеки "українське питання" опинилося в "другому ешелоні" проблем - головними темами все ж стали нова політика США за президента Трампа та міжнародний тероризм.

Конгрес має надати фінансову підтримку Україні

Бен Кардін
Бен Кардін
Сенатор США, Голова Комітету з закордонних справ Сенату

Сенатор Кардін заявив, що у той час, як багато американських сімей в родинному колі святкували День подяки, ук