Японія: виділить 26 млн$ країнам Африки

14 Mar, 2017 | |

Влада Японії після припинення військової миротворчої місії в Південному Судані виділить цій африканській країні 6 мільйонів $  у вигляді екстреної продовольчої допомоги.

Кошти спрямовуються в рамках пакету з 26 млн $, в який входить також продовольча допомога Ефіопії, Кенії, Нігерії, Сомалі та Йемену.

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив, що Токіо в кінці травня виведе свій військовий контингент з Південного Судану, де він знаходиться в складі миротворчих сил ООН. Такий крок пов'язують із загостренням ситуації в цій країні.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Blake Clayton Старший радник з питань енергетики Ради зовнішніх зносин, м. Нью-Йорк

Blake Clayton
Blake Clayton Старший радник з питань енергетики Ради зовнішніх зносин, м. Нью-Йорк

Продовження погіршення ситуації в Лівії, Єгипті та інших країнах Північної Африки та Близького Сходу суттєво впливають на формування світових цін на енергоносії, у першу чергу - нафти. Я вважаю, що сьогодні США недостатньо працюють над збільшенням стратегічних обсягів нафти.

Газпром вважає сланцевий газ фантомом

Лена Коларска-Бобінська
Лена Коларска-Бобінська, депутат Європарламенту, член групи від Європейської народної партії

Лена Коларска-Бобінська, євродепутат, член групи від Європейської народної партії, про причетність «Газпрому» до антисланцевої кампанії в Європі:

ЄС готовий до будь-яких сценаріїв

Borell
Жозеп Боррель
Високий Представник ЄС із зовнішньої і безпекової політики

ЄС продовжить нарощувати позиції щодо спроб Росії підірвати структуру безпеки в Європі та відновити сфери впливу, які повністю застаріли. Щодо критики на адресу Берліну стосовно можливості запровадження санкцій проти Росії Ж.Боррель повідомив, що усі члени ЄС є надійними партнерами.