Японія: виділить 26 млн$ країнам Африки

14 Mar, 2017 | |

Влада Японії після припинення військової миротворчої місії в Південному Судані виділить цій африканській країні 6 мільйонів $  у вигляді екстреної продовольчої допомоги.

Кошти спрямовуються в рамках пакету з 26 млн $, в який входить також продовольча допомога Ефіопії, Кенії, Нігерії, Сомалі та Йемену.

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив, що Токіо в кінці травня виведе свій військовий контингент з Південного Судану, де він знаходиться в складі миротворчих сил ООН. Такий крок пов'язують із загостренням ситуації в цій країні.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Геополітичні аспекти Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Єжи БУЗЕК (Jerzy Karol Buzek)
Єжи БУЗЕК (Jerzy Karol Buzek), депутат Європарламенту від Польщі, політична група «Європейська народна партія»

Ми добре розуміємо і усвідомлюємо всі геополітичні моменти, які беруть свій початок у минулому, в нашій історії. І ми повністю готові тісно співпрацювати з Україною на основі Угоди про асоціацію, включно із угодою про створення зони вільної торгівлі.

Путін забезпечив виживання режиму Асада

Джон Маккейн
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Заява, що Росія почне виведення деяких збройних сил з Сирії сигналізує проте що Володимир Путін переконаний, що він розбомбив та знищив достатньо супротивників кривавого режиму Асада, щоб забезпечити його виживання.

Наступною жертвою збройної агресії можуть стати країни Балтії

Max Boot
Max Boot, старший аналітик з питань міжнародної безпеки, Рада з міжнародних відносин, США

 Після того, як Росія в 2014 році розпочала військову агресію проти України, виникло стійке відчуття того, що за Україною наступною жертвою збройної агресії можуть стати країни Балтії.