Австралія: підписано ядерну угоду зі США та Великобританією

22 Nov, 2021 | |

В будівлі парламенту в Канберрі Міністр оборони Австралії Пітер Даттон, Верховний комісар Великобританії Вікторія Тределл і тимчасовий повірений у справах США Майкл Голдман підписали ядерну угоду.

"Це вперше, коли США та Велика Британія поділилися цією інформацією з третьою країною. Це було те, чого варто було забезпечити. Це те, чого Австралія давно прагнула і наш уряд забезпечив", - сказав журналістам прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон в Канберрі.
Австралія у вересні  цього року скасувала угоду з французькою військово-морською групою, вирішивши замість цього побудувати щонайменше 12 атомних підводних човнів за угодою зі Сполученими Штатами та Великобританією. Новий альянс, який отримав назву AUKUS, покликаний вперше надати Австралії доступ до атомних підводних човнів та технологіям з їх виробництва.
Це рішення спричинило серйозне дипломатичне напруження, і Франція на знак протесту відкликала своїх послів з Австралії та Сполучених Штатів.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Відставка генерала Флінна та відношення до Росії

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Відставка генерала Флінна також викликає додаткові питання з приводу намірів адміністрації Трампа по відношенню до Росії Володимира Путіна, в тому числі, заяви президента що пропонують моральну еквівалентність між Сполученими Штатами і Росією, незважаючи на вторгнення в Україну, анексію Криму, за

Перемир’я на Донбасі триває, але важко говорити про те, що Росія виконує Мінські угоди.

Стівен ПАЙФЕР
Стівен ПАЙФЕР, колишній Посол США в Україні, старший науковий співробітник Інституту Брукінгса

Не зважаючи на те, що перемир’я на Донбасі триває, важко говорити про те, що Росія виконує Мінські угоди. Російські військові разом із технікою продовжують перебувати на території Донбасу, непідконтрольній Україні.

Українська армія переможе

Марк Хертлін, (Mark Hertling)
Марк Хертлін, (Mark Hertling) генерал-лейтенант, колишній командувач Збройних сил США в Європі

Протягом своєї військової кар’єри я бачив українських військових у різних ситуаціях. Я бачив їх під час участі у миротворчих операціях на Балканах.