Британія: що пишуть ЗМІ про Україну

10 Feb, 2015 | |

 У матеріалах засобів масової інформації Великої Британії було розміщено низку матеріалів на українську тематику. Основні сигнали британських ЗМІ зводяться до натспуного:

- Допоки В.Путін не припинить свою «брудну» війну в Україні, Захід має робити усе можливе для того, щоб вона дорого коштувала його країні.

- Сторони мирних переговорів, що мають відбутися у Мінську в середу, можуть прагнути домовитись про припинення вогню, але Росія, у свою чергу, виказує усі ознаки налаштованості на війну до повного «розчленування» України.

- У ході свого візиту у Вашингтон, А.Меркель окреслила проблеми, які виникають у західних демократій, коли вони мають справу із автократом, що грає за власними нечесними правилами. Політика стримування та здоровий глузд не працюють, а дипломатія перетворюється просто у інтерлюдії між боями.

- В.Путін продемонстрував, що не боїться економічних санкцій. Також, маючи вплив на державні медіа, йому вдається переконувати своїх співвітчизників, що економічні негаразди у Росії зловмисно спричиненні Заходом. Він закликає націю йому вірити та обіцяє тріумф Росії.

- В.Путіна потрібно зупинити. Не спостерігати мовчки, коли він захоплює іноземні території, і не відвертати очі, коли він «відрубує» російську міні-державу від України.

- На протидію кремлівській пропаганді, яка називає гібридну війну боротьбою за незалежність, Захід має оприлюднити усі доступні розвідданні про наявність російських військ в Україні.

- У Заходу не має лишатись ілюзій щодо реальної мети російського лідера і основним сигналом Заходу завтра у Мінську має бути – припинення вогню або нові санкції.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Франція готова до переговорів з Путіним

Жан-Марк Эро
Жан-Марк Эро
Міністр закордонних справ Франції

Франція готова до переговорів з В.Путіним, однак жодного політичного рішення за участю Б.Асада не буде. Наразі необхідним є відновлення переговорів для забезпечення політичного переходу на основі резолюції 2254 Ради Безпеки ООН.

Чи відходить Україна «на другий план»?

Джеймс Девіс
Джеймс Девіс Професор-міжнародник із Університету Санкт-Галлена

На нещодавній Мюнхенській конференції з безпеки "українське питання" опинилося в "другому ешелоні" проблем - головними темами все ж стали нова політика США за президента Трампа та міжнародний тероризм.

Забезпечити припинення будівництва Північного потоку 2

Тед Круз
Тед Круз
сенатор США від штату Техас

"Північний потік 2 становить серйозну загрозу національній безпеці США та нашим європейським союзникам", - сказав сенатор Тед Круз. "Закон про захист енергетичної безпеки Європи буде протидіяти експансіонізму Росії, орієнтуючи