Місія Кокса-Квасьнєвського повинна діяти до саміту «Східного партнерства»

18 Apr, 2013 | Крістіан ВІГЕНІН, (Крістіан Іванов Вігенін), Депутат Європарламенту (група «Прогресивний альянс соціалістів і демократів), голова Парламентського асамблеї «Східного партнерства» |
Крістіан ВІГЕНІН

Крістіан ВІГЕНІН, депутат Європарламенту (група «Прогресивний альянс соціалістів і демократів), голова Парламентського асамблеї «Східного партнерства» про діяльність місії Кокс-Квасьнєвський:

- На мою думку, місія Кокса-Квасьнєвського була однозначно успішно. Адже саме завдяки їй Європарламенту вдалося звести міст між європейськими інституціями та українським урядом у дуже відповідальний для обох сторін момент. Я вважаю що саме завдяки діяльності цієї місії Києву і Брюсселю вдалося досягти взаєморозуміння і довіри. Були моменти, коли деякі члени Європарламенту почали втрачати терпіння, і про це йшлося в минулому звіті щодо діяльності місії, в якому пропонувалося припинити її, бо вона нібито не приносила очікуваних результатів. Проте я особисто вважаю, що місія повинна діяти і далі, щонайменше до Вільнюського саміту «Східного партнерства». На мою думку, вона буде чудовим додатковим інструментом до наших спільних зусиль, спрямованих на те, щоб нарешті підписати Угоду про асоціацію України з ЄС.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Допомога для України буде

Джон Кірбі
Джон Кірбі
Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США

Питання: «Яким є рівень пріоритетності щодо ухвалення пакетів допомоги Україні й Ізраїлю?», Відповідь Дж.Кірбі:

НАТО не бачить ознак відступу Росії від українського кордону

Єнс Столтенберг
Єнс Столтенберг
Генсек НАТО

НАТО не бачить ознак відступу Росії від українського кордону, і тому активно вивчає плани збільшення власних сил у Східній Європі у відповідь на «нову норму» російської агресії, погроз і примусу.

Розмови про надання Україні зброї не повинні припинятися

Стівен Сестанович (Stephen Sestanovich)
Стівен Сестанович (Stephen Sestanovich), старший аналітик Ради зовнішніх зносин, США

В якому б форматі не проводилися дебати про те, чи треба Сполученим Штатам Америки надавати летальну зброю Україні для зупинення російської військової агресії на Сході країни, сам факт таких розмов вже позитивно впливає на дипломатичні шляхи вирішення конфлікту.