CША: дещо про причини протестів

04 Jun, 2020 | |

1. Афроамериканці мають більше шансів загинути від рук поліції

Як свідчить статистика про випадки, коли поліцейські стріляють і вбивають людей, афроамериканці непропорційно часто стають жертвами куль - порівняно з тим, який відсоток вони складають в загальній демографії США.

Наприклад, 2019 року на частку афроамериканців припало понад 23% від приблизно тисячі випадків, коли поліцейські вбивали підозрюваного. При цьому, згідно з даними офіційного перепису, чорношкірих у США - менше 14% населення. Відсоток загиблих від рук поліцейських афроамериканців практично не змінюється з 2017 року, тоді як число білих жертв знизилося.

2. Афроамериканців частіше заарештовують за наркотики

У порівнянні з білими, афроамериканців набагато частіше арештовують за правопорушення, пов'язані з наркотиками. При цьому дані опитувань показують, що вживає їх однаковою мірою як чорне, так і біле населення.

Арешти за зловживання наркотиками. За походженням:

Статистики щодо латиноамериканців не ведуть. До інших груп належать: азіати, американські індіанці, гавайці, уродженці островів Тихого океану

Джерело: ФБР і дані Бюро перепису населення США за 2018 рік

2018 року з кожних 100 тис. афроамериканців близько 750 були заарештовані за наркотики - порівняно з 350 арештами на кожні 100 тис. білих американців.

Попередні загальнонаціональні опитування про вживання наркотиків показують, що білі використовують наркотичні речовини настільки ж часто, як афроамериканці, але останніх набагато частіше арештовують.

Наприклад, дослідження, проведене Американським союзом захисту громадянських свобод, показало, що для афроамериканців ймовірність арешту за використання марихуани в 3,7 рази вища, ніж для їхніх білих співгромадян, хоча ступінь популярності цього наркотику у тих та інших приблизно однакова.

3. Більше афроамериканців потрапляє до в'язниці

За останніми даними, афроамериканці опиняються за гратами в п'ять разів частіше, ніж білі американці, і удвічі частіше, ніж латиноамериканці.

Етнічне походження в'язнів. На кожні 100 тис. людей:

Джерело: Бюро перепису населення США, Бюро судової статистики

2018 року афроамериканці становили близько 13% всього населення США, але серед ув'язнених їх було понад 30%. Білі американці склали близько 30% всіх ув'язнених, попри те, що в населенні Сполучених Штатів їх частка - понад 60%. Іншими словами, на кожні 100 тис. афроамериканців припадає близько тисячі в'язнів, тоді як серед білих громадян США в тюрмах сидять тільки близько 200 людей на 100 тис. жителів.

Tags: США
ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

2013 рік – найбільш складний для Ірану

Аліреза Надер (Alireza Nader)
Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

Ми повинні продовжити надавати підтримку

Боб Коркер (Bob Corker)
Сенатор США Боб Коркер (Bob Corker) республіканець-Теннесі

Після телефонної розмови з послом США в Україні Джеффрі Пайєттом, сенатор США Боб Коркер (республіканець-Теннесі), голова сенатського комітету із закордонних справ, наголосив на подальшій

Допомога для України буде

Джон Кірбі
Джон Кірбі
Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США

Питання: «Яким є рівень пріоритетності щодо ухвалення пакетів допомоги Україні й Ізраїлю?», Відповідь Дж.Кірбі: