США потребують більш активної участі в подіях в Україні

13 Aug, 2014 | Річард ХААС (Richard Haass), президент Ради зовнішніх зносин, США (Council on Foreign Relations) |
Річард ХААС (Richard Haass)

Сполучені Штати з моменту виникнення напруги у Східних регіонах України системно працюють над тим, щоб запровадити проти Росія санкції, оскільки вона відіграє ключову роль у дестабілізації ситуації в регіоні. Поки що важко передбачити, чим може закінчитися конфлікт на Сході України. Однак важливою метою політики США в російсько-українському конфлікті є збільшення економічного впливу на Російську Федерацію з метою примушення російського президента Володимира ПУТІНА до відступу від своїх мілітаристських позицій щодо сусідньої держави.

 

Однак ризик полягає у тому, що у разі, якщо Володимир ПУТІН відступить і послабить свій вплив на України, він опиниться у небезпеці. Не треба надто переоцінювати суспільну підтримку Путіна, яка значно зросла після анексії Росією Автономної Республіки Крим. Усе в цьому світі змінюється, а суспільні уподобання – взагалі особливо швидко. Тому якщо Путін відступить, це може стати початком кінця його режиму. Однак очевидно, що суспільна підтримка, через запроваджені Заходом санкції та погіршення внутрішньої ситуації в Росії, буде хоча й повільно, однак зменшуватися.

На мою думку, у разі, якщо Росія буде все більше втягуватися у конфлікт на Сході України, а с особливо у разі перетину російськими військами українського кордону, це різко збільшить ризики щодо розпаду самої Росії. А також початку війни на інших її кордонах.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Скасувати санкції США в обмін на скорочення ядерного арсеналу РФ - це віддати Україну

Ельмар Брок
Ельмар Брок
Голова комітету з закордонних справ Європарламенту

Скасувати санкції проти Росії, запроваджені США у зв'язку з анексією Криму та агресією проти України, в обмін на скорочення Москвою її ядерного арсеналу означало б "угоду про продаж свободи іншої країни", вважає чинний голова комітету Європарламенту з закордонних справ, представник німецького Хри

Міжнародні організації втратять свій вплив на глобальну політику

ШАЛЛЕНБЕРГ
Александр Шалленберг
Федеральний міністр з європейських та міжнародних справ Австрії

В інтерв’ю австрійським ЗМІ Міністр закордонних справ Александр ШАЛЛЕНБЕРГ окреслив наступні думки:

Українська армія переможе

Марк Хертлін, (Mark Hertling)
Марк Хертлін, (Mark Hertling) генерал-лейтенант, колишній командувач Збройних сил США в Європі

Протягом своєї військової кар’єри я бачив українських військових у різних ситуаціях. Я бачив їх під час участі у миротворчих операціях на Балканах.