Європейська Комісія: Ельмар Брок спеціальний радник Президента з питань відносин з Україною

05 Sep, 2019 | |

Пан Ельмар Брок, член Європейського парламенту, призначений спеціальним радником президента Жана-Клода Юнкера з стосунків з Україною. Це рішення набирає чинності негайно, і посада не отримує винагороди. Пан Брок проконсультує Президента щодо стратегії та пріоритетів в Україні після президентських і парламентських виборів в цьому році. 

Завдяки майже 15-річному досвіду роботи на посаді голови Комітету з закордонних справ в Європейському Парламенті, пан Брок допоможе встановити зв'язки з новою владою та визначити пріоритети та переваги нової адміністрації щодо її відносин з ЄС , Він буде виконувати свої завдання в співпраці з ЄС. Містер Брок - один з членів Європарламенту, вперше був обраний до цієї установи в 1980 році. З роками він був задіяний у завданнях високого рівня. У галузі зовнішньої політики він також обіймав посаду заступника голови та голови робочої групи з закордонних справ Європейської народної партії (ЕНП) (1994-1999), головного доповідача Європейського парламенту з питань розширення ЄС (1999-2007) , Речник з питань зовнішньої політики Групи ЕНП (2009-2012) та переговорник Європейського парламенту щодо створення Європейської служби зовнішніх дій (2011/2012).

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Про окремі аспекти питань європейської безпеки

Ivo Daalder
Іво ДААЛДЕР (Ivo Daalder), Постійний представник США при НАТО

Розміщення в Європі елементів системи протиракетної оборони

Blake Clayton Старший радник з питань енергетики Ради зовнішніх зносин, м. Нью-Йорк

Blake Clayton
Blake Clayton Старший радник з питань енергетики Ради зовнішніх зносин, м. Нью-Йорк

Продовження погіршення ситуації в Лівії, Єгипті та інших країнах Північної Африки та Близького Сходу суттєво впливають на формування світових цін на енергоносії, у першу чергу - нафти. Я вважаю, що сьогодні США недостатньо працюють над збільшенням стратегічних обсягів нафти.

Чи викликає у вас тривогу агресивність Росії в Європі?

Майкл Хайден  (Michael Hayden)
Майкл Хайден (Michael Hayden), колишній голова ЦРУ і АНБ, США

"Путін поводиться самовпевнено, але у нього немає хороших карт в цій грі.