Франція: підписано нові контракти по системам ППО

31 Jan, 2024 | |

В Парижі 30 січня 2024 р. директор OCCAR-EA Йоахім Сакер і керуючий директор Eurosam Енн Діас Де Туеста підписали 14-ту поправку до контракту FSAF-PAAMS Sustainment & Enhancement (S&E).

Ця поправка призвела до запуску виробництва наземних систем SAMP/T NG. Завдяки цій поправці Eurosam та її члени MBDA/Thales вироблятимуть чотири секції SAMP/T NG для італійської армії та додаткові заходи для Франції з метою забезпечення майбутнього запуску повного серійного виробництва секцій SAMP/T NG для Франції.

Це додатковий крок до оновлення європейських засобів протиповітряної оборони середньої дальності після розробки SAMP/T NG, розпочатої двома країнами у 2021 році, виробництва досерійних систем на початку 2023 року та приєднання SAMP /T і спільноти Aster ВПС Італії із закупівлею п’яти секцій SAMPT NG минулого липня 2023 року.

Крім того, ця зміна контракту включає додаткову закупівлю  обладнання для Сполученого Королівства (UK) для виробництва Mid-Life Update Aster. Виробництво MLU Aster триває з 2021 року для трьох країн, а OCCAR і Industry виконали перші поставки для Франції та Італії в грудні 2023 року.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Джихадизм у Казахстані як частина глобальної терористичної мережі

Gordon M. Hahn
Gordon M. Hahn, Старший науковий дослідник з питань Росії та Євразії Центру міжнародних та стратегічних досліджень, м Вашингтон

Gordon M. Hahn, Старший науковий дослідник з питань Росії та Євразії Центру міжнародних та стратегічних досліджень, м Вашингтон Гордон Ган представив аналітичну доповідь на тему: ДЖИХАДИЗМ В КАЗАХСТАНЕ, КАК ЧАСТЬ ГЛОБАЛЬНОЙ ТЕРРОРИСТИЧЕСКОЙ СЕТИ

Україна повинна швидше здійснювати реформи

Ольга ОЛІКЕР
Ольга ОЛІКЕР (Olga Oliker), старший аналітик Центру стратегічних та міжнародних досліджень (Center for Strategic and International Studies)
Профессор

Віце-президент США Джо Байден під час свого останнього візиту в Україну оголосив про наміри США виділити Україні додатково 120 млн. дол. допомоги на проведення економічних реформ та боротьбу із корупцією.

Чи відходить Україна «на другий план»?

Джеймс Девіс
Джеймс Девіс Професор-міжнародник із Університету Санкт-Галлена

На нещодавній Мюнхенській конференції з безпеки "українське питання" опинилося в "другому ешелоні" проблем - головними темами все ж стали нова політика США за президента Трампа та міжнародний тероризм.