Ізраїль, ХАМАС: військові дії відновилися

03 Dec, 2023 | |

Ізраїльська авіація відновила удари по Газі після того як воюючі сторони не змогли домовитися про продовження перемир'я, яке тривало 7 днів.

Відновлення бойових дій між Ізраїлем і ХАМАС викликало в Газі суміш страху та гніву, а ООН назвала це "нічним кошмаром".

Через день після відновлення бойових дій міністерство охорони здоров'я Гази, яким керує ХАМАС, повідомило, що через ізраїльські атаки загинуло вже 178 людей.

Медики і очевидці кажуть, що найсильніші бомбардування спостерігаються у таборі Хан-Юніс і біля Рафасу на півдні. Точкові удари з повітря завдають також в центральних і північних районах.

Над табором біженців Хан-Юніс ізраїльські літаки розкидали листівки, де рекомендують мирним жителям у цілях безпеки йти на південь.

Хан-Юніс став "небезпечною зоною військових дій", йдеться в листівках, і пропонується шукати притулку в сусідньому Рафасі на кордоні з Єгиптом.

З початку війни такі листівки розповсюджували в кількох районах, ЦАХАЛ називає це "одним із заходів захисту мирного населення сектора Гази". Крім того, ізраїльські військові створили спеціальну карту Гази, поділену на сотні різних зон, яка, за їхніми словами, має допомогти людям уникати місць, де будуть бойові дії.

Як заявили в офісі прем'єр-міністра Ізраїля Біньяміна Нетаньягу, бойові дії відновлені, тому що ХАМАС порушив умови перемир'я, не виконавши своїх зобов'язань зі звільнення в п'ятницю всіх викрадених жінок і відновивши ракетні обстріли Ізраїлю.

У заяві також йдеться про те, що повертаючись до бойових дій Ізраїль досі прагне досягнути своїх цілей - звільнити заручників, знищити ХАМАС і отримати гарантії, що сектор Газа "ніколи не буде загрозою для жителів Ізраїля". 

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Українська армія переможе

Марк Хертлін, (Mark Hertling)
Марк Хертлін, (Mark Hertling) генерал-лейтенант, колишній командувач Збройних сил США в Європі

Протягом своєї військової кар’єри я бачив українських військових у різних ситуаціях. Я бачив їх під час участі у миротворчих операціях на Балканах.

Забезпечити припинення будівництва Північного потоку 2

Тед Круз
Тед Круз
сенатор США від штату Техас

"Північний потік 2 становить серйозну загрозу національній безпеці США та нашим європейським союзникам", - сказав сенатор Тед Круз. "Закон про захист енергетичної безпеки Європи буде протидіяти експансіонізму Росії, орієнтуючи

Традиційна зброя знову стає головною у конфліктах

Borrell
Жозеп Боррель
Високий представник ЄС

Широкомасштабне вторгнення росії в Україна нагадало державам-членам Європейського Союзу про критичну важливість мати на своєму балансі достатню кількість традиційного озброєння. Зокрема, мова йде про танки, артилерію та снаряди.