Молдова: перебування російських миротворців незаконне

03 May, 2017 | |

Конституційний суд Молдови визнав неконституційним перебування російських миротворців на території Придністровського регіону.

Таке рішення Конституційний суд виніс у вівторок на запит Ліберальної партії щодо принципу нейтралітету Молдови і законності перебування іноземних військ на території республіки.

Згідно з рішенням Конституційного суду, Молдова є нейтральною країною, а принцип нейтралітету не суперечить її конституції і законодавству. Конституційний суд зазначив у той же час, що "близько 11% території Молдови є окупованою, а російська армія не була виведена з Придністровського регіону".

Конституційний суд підкреслив, що "принцип нейтралітету не перешкоджає участі Молдови в миротворчих операціях та військових навчаннях, спрямованих на підвищення боєздатності армії Молдови для того, щоб забезпечити безпеку країни".

Із запитом до Конституційного суду звернулася два роки тому Ліберальна партія Молдови, вимагаючи визнати неконституційним перебування російської армії на території Придністров'я.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Джихадизм у Казахстані як частина глобальної терористичної мережі

Gordon M. Hahn
Gordon M. Hahn, Старший науковий дослідник з питань Росії та Євразії Центру міжнародних та стратегічних досліджень, м Вашингтон

Gordon M. Hahn, Старший науковий дослідник з питань Росії та Євразії Центру міжнародних та стратегічних досліджень, м Вашингтон Гордон Ган представив аналітичну доповідь на тему: ДЖИХАДИЗМ В КАЗАХСТАНЕ, КАК ЧАСТЬ ГЛОБАЛЬНОЙ ТЕРРОРИСТИЧЕСКОЙ СЕТИ

США з імпортера стали експортером газу

Френк Веррастро
Френк Веррастро, Центр стратегічних та міжнародних досліджень, Вашингтон

Френк Веррастро, Центр стратегічних та міжнародних досліджень, Вашингтон

Місія Кокса-Квасьнєвського повинна діяти до саміту «Східного партнерства»

Крістіан ВІГЕНІН
Крістіан ВІГЕНІН, (Крістіан Іванов Вігенін), Депутат Європарламенту (група «Прогресивний альянс соціалістів і демократів), голова Парламентського асамблеї «Східного партнерства»

Крістіан ВІГЕНІН, депутат Європарламенту (група «Прогресивний альянс соціалістів і демократів), голова Парламентського асамблеї «Східного партнерства» про діяльність місії Кокс-Квасьнєвський: