Молдова: вибори до парламенту отримали легітимність за постановою Конституційного суду

10 Mar, 2019 | |

Підсумки виборів до парламенту Молдови отримали легітимність за постановою Конституційного суду.

У інстанцію зверталася центральна виборча комісія та представники партій.

Вибори в Молдові пройшли 24 лютого, вперше за змішаною системою. Всього політики з 14 партій і одного блоку боролися за 101 мандат.

За рішенням Конституційного суду Партія соціалістів отримає 35 крісел, з них 18 за партійними списками. ПСРМ вважається проросійською організацією.

Правляча Демократична партія має 30 місць (більшість обраних від неї депутатів - 17 пройшли в парламент по одномандатних округах, а не за партійними списками).

26 мандатів (14 + 12) отримав в своє розпорядження блок ACUM, який виступає за європейську інтеграцію.

Сім крісел (5 + 2) займуть представники партії «Шор».

Також в палаті будуть три незалежних депутата, причому двоє з Придністров'я. Згідно з офіційними даними Центральної виборчої комісії, за незалежних кандидатів проголосували 69 904 громадян Більшість з них виборці з Гагаузії і придністровського регіону.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Ми повинні подвоїти нашу підтримку для України

Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу
Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу

Я вважаю, що ця стратегія повинна мати принаймні чотири компоненти: введення більш жорстких санкцій, зміцнення НАТО і наших союзників, демонструючи сильну підтримку для України, і протидія російській пропаганді.

Ми прагнемо до успіху незалежної та єдиної України

Rex Tillerson
Рекс В. Тіллерсон Державний секретар США

Хоча Захід продовжує шукати нових продуктивних відносин з пострадянською Росією, на сьогоднішній день це виявилося невчасним, оскільки після спроби попереднього керівництва відновити відносини з Росією та американсько - європейськими відносинами Росія вторглась у сусідню Грузію в 2008 році та в У

Імпічмент чи енергетична незалежність України

Richard Morningstar
Річард Л. Морнінгстар
Глобальний енергетичнний центр Атлантичної ради

Незважаючи на корупційні проблеми, які історично хвилювали цю націю, потрібно пам’ятати, що незалежно від результатів цього розслідування Україна не створила проблеми.