Німеччина: сертифікацію Північного потоку 2 призупинено

17 Nov, 2021 | |

Німецький мережевий регулятор заявив у вівторок, що він призупинив свою процедуру сертифікації оператора нового трубопроводу, який буде доставляти російський газ в країну під Балтійським морем через проблему зі статусом компанії відповідно до німецького законодавства.

Будівництво газопроводу "Північний потік-2" було завершено на початку цього року, але він ще не введений в експлуатацію. Це спірний проект, проти якого виступають Україна та Сполучені Штати.

Минулого місяця президент Росії Володимир Путін заявив, що країна може швидко збільшити поставки природного газу до Європейського Союзу, як тільки німецькі регулятори дозволять запустити новий газопровід. Ціни на енергоносії різко зросли в Європі, яка імпортує більшу частину природного газу з Росії, що завдало збитків підприємствам і домогосподарствам.

Німецькому регулятору мережі, Bundesnetzagentur, цей крок необхідний для того, щоб газ міг легально надходити.

"Після ретельного вивчення документації Bundesnetzagentur дійшло висновку, що сертифікувати оператора газопроводу "Північний потік-2" можна буде лише в тому випадку, якщо цей оператор був організований в юридичній формі відповідно до німецького законодавства", - йдеться у повідомленні регулятора.

Операційна компанія базується в Цугу, Швейцарія, і «прийняла рішення не змінювати свою існуючу юридичну форму, а замість цього заснувати дочірню компанію відповідно до німецького законодавства виключно для управління німецькою частиною газопроводу», – додали в ньому. Вона стане власником і оператором німецької ділянки газопроводу.

Сертифікація буде призупинена, «доки основні активи та людські ресурси не будуть передані дочірньому підприємству», і воно зможе перевірити повну документацію.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

2013 рік – найбільш складний для Ірану

Аліреза Надер (Alireza Nader)
Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

Іран на милість Путіна, безпрецедентний, але крихкий союз

Alireza Nader
Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

Росія і Іран налагодили безпрецедентний, але крихкий союз на Близькому Сході. Російсько-Іранське співробітництво є ключовим для забезпечення виживання режиму президента Башара Асада в Сирії і знищенням повстанців зі східної частини Алеппо. Російські бомбардувальники використовували іранські війсь

Чи можливі санкції проти українських політиків гомофобів?

Марійе КОРНЕЛІССЕН
Марійе КОРНЕЛІССЕН
депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Зелені» - Європейський вільний альянс»

Марійе КОРНЕЛІССЕН, депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Зелені» - Європейський вільний альянс» про санкції проти українських політиків-гомофобів: