План з 5 пунктів відновлення економіки України

07 Aug, 2024 | Пенні Пріцкер | Спеціальний представник США з питань економічного відновлення України
Пенні Пріцкер

1) Оснащення України міжміністерським потенціалом планування з міжнародними планувальниками, менеджерами проектів та інженерами для підтримки державних службовців у наданні стратегічного керівництва та сполучної тканини для міжнародної спільноти донорів та приватного сектору.

2) Прискорення -- разом зі Світовим банком, ЄІБ та іншими -- щоб розширити список готових проектів з десятка до сотні.

3) Поглиблення порядку денного реформ і боротьба з корупцією, особливо в таких сферах, як митниця, що дозволить вкладати гроші в національну скарбницю України та створюватиме більш надійне середовище для інвесторів.

4) Маршалінговий капітал. Це означає гроші, страхування, банківську справу та капітал. Зокрема, це означає прискорення випуску облігацій під заставу російських суверенних активів.

5) Повернення українських біженців, внутрішньо переміщених осіб та ветеранів додому, навчання та повернення до роботи. Це також означає зробити групу G7+ для відновлення України «економічним форматом Рамштайн», яким вона мала бути. У сукупності це елементи, які повинні почати економічне відновлення України ЗАРАЗ.

https://x.com/SpecRepUkraine/status/1820908020899233939

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

НАТО не бачить ознак відступу Росії від українського кордону

Єнс Столтенберг
Єнс Столтенберг
Генсек НАТО

НАТО не бачить ознак відступу Росії від українського кордону, і тому активно вивчає плани збільшення власних сил у Східній Європі у відповідь на «нову норму» російської агресії, погроз і примусу.

Україна, ЄС: окремі результати дії зони вільної торгівлі

Сергій Даниленко
Модератор групи Geostrategy Сергій Даниленко
analytics@geostrategy.ua

Українські виробники активно використовують преференції в рамках торгівлі між Україною та ЄС. Наприкінці 2016 року вже повністю використано 11 тарифних квот:

Наступною жертвою збройної агресії можуть стати країни Балтії

Max Boot
Max Boot, старший аналітик з питань міжнародної безпеки, Рада з міжнародних відносин, США

 Після того, як Росія в 2014 році розпочала військову агресію проти України, виникло стійке відчуття того, що за Україною наступною жертвою збройної агресії можуть стати країни Балтії.