Німеччина завершила 2017 рік з рекордним профіцитом бюджету

26 Feb, 2018 | |

Німеччина в 2017 році добилася профіциту всіх громадських бюджетів. В цілому профіцит бюджету склав 36,6 млрд євро - це максимум з часу возз'єднання Німеччини, тобто за 27 років.

За підсумками минулого року профіцит відзначений на всіх державних рівнях - федеральному, земельному, місцевому, а також в касах соціального страхування. При цьому найвищого показника досягли 16 федеральних земель Німеччини - 16,2 млрд євро, повідомляє DW з посиланням на матеріали Федерального статистичного агентства ФРН (Destatis).

Доходи кас соціального страхування перевищили витрати на 10,5 млрд євро, а на муніципальному рівні позитивне сальдо дорівнювало 8,7 млрд євро.

Разом з тим, профіцит держбюджету ФРН помітно знизився в порівнянні з трьома попередніми роками, склавши 1,08 млрд євро. У 2015 році цей показник дорівнював 9,7 млрд євро, а в 2016 році - 7,4 млрд євро.

Позитивне сальдо фіксується вже четвертий рік поспіль завдяки стійкому економічному зростанню і виключно сприятливої ​​ситуації на ринку праці. У 2016 році сукупний профіцит становив 23,7 млрд євро, в 2015 році - 19,4 млрд євро.

ВВП Німеччини в 2017 році виріс за підсумками восьмого року поспіль, причому темпи підйому стали максимальними за 6 років - 2,2%.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Експерт про ініціативу розпуску Конституційного суду

Франческо Палермо
Франческо Палермо
Професор порівняльного конституційного права університету Верони

Розвиток подій в Україні викликає стурбованість, бо погіршується. Варто зауважити, що сьогодні у багатьох країнах спостерігається помітна тенденція до загострення конфлікту між політичною та судовою гілками влади, за якого перша бере контроль над другою.

Розмови про надання Україні зброї не повинні припинятися

Стівен Сестанович (Stephen Sestanovich)
Стівен Сестанович (Stephen Sestanovich), старший аналітик Ради зовнішніх зносин, США

В якому б форматі не проводилися дебати про те, чи треба Сполученим Штатам Америки надавати летальну зброю Україні для зупинення російської військової агресії на Сході країни, сам факт таких розмов вже позитивно впливає на дипломатичні шляхи вирішення конфлікту.

Місія Кокса-Квасьнєвського повинна діяти до саміту «Східного партнерства»

Крістіан ВІГЕНІН
Крістіан ВІГЕНІН, (Крістіан Іванов Вігенін), Депутат Європарламенту (група «Прогресивний альянс соціалістів і демократів), голова Парламентського асамблеї «Східного партнерства»

Крістіан ВІГЕНІН, депутат Європарламенту (група «Прогресивний альянс соціалістів і демократів), голова Парламентського асамблеї «Східного партнерства» про діяльність місії Кокс-Квасьнєвський: