Норвегія, Литва: обговорено білоруське питання

08 Sep, 2020 | |

8 вересня 2020 року Прем’єр-міністр Норвегії Ерна Солберг, яка наразі перебуває з офіційним візитом у Литовській Республіці, зустрілася з лідером опозиції Білорусі С.Тихановською.

Після керівництва власне Литовської Республіки, Е.Солберг стала першим чинним главою уряду, яка зустрілась з С.Тихановською. За повідомленням норвезьких ЗМІ, масовий характер протестів у Білорусі свідчить, наскільки глибоким є прагнення до змін та демократичного розвитку у білоруського народу, а відповідна зустріч має підтвердити, що інші країни бачать, що відбувається у Білорусі, та підтримують протестувальників. Окремі коментатори звертають увагу на сміливість цього рішення для достатньо обережної зовнішньої політики Норвегії.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Blake Clayton Старший радник з питань енергетики Ради зовнішніх зносин, м. Нью-Йорк

Blake Clayton
Blake Clayton Старший радник з питань енергетики Ради зовнішніх зносин, м. Нью-Йорк

Продовження погіршення ситуації в Лівії, Єгипті та інших країнах Північної Африки та Близького Сходу суттєво впливають на формування світових цін на енергоносії, у першу чергу - нафти. Я вважаю, що сьогодні США недостатньо працюють над збільшенням стратегічних обсягів нафти.

Розмови про надання Україні зброї не повинні припинятися

Стівен Сестанович (Stephen Sestanovich)
Стівен Сестанович (Stephen Sestanovich), старший аналітик Ради зовнішніх зносин, США

В якому б форматі не проводилися дебати про те, чи треба Сполученим Штатам Америки надавати летальну зброю Україні для зупинення російської військової агресії на Сході країни, сам факт таких розмов вже позитивно впливає на дипломатичні шляхи вирішення конфлікту.

США з імпортера стали експортером газу

Френк Веррастро
Френк Веррастро, Центр стратегічних та міжнародних досліджень, Вашингтон

Френк Веррастро, Центр стратегічних та міжнародних досліджень, Вашингтон