Норвегія, Литва: обговорено білоруське питання

08 Sep, 2020 | |

8 вересня 2020 року Прем’єр-міністр Норвегії Ерна Солберг, яка наразі перебуває з офіційним візитом у Литовській Республіці, зустрілася з лідером опозиції Білорусі С.Тихановською.

Після керівництва власне Литовської Республіки, Е.Солберг стала першим чинним главою уряду, яка зустрілась з С.Тихановською. За повідомленням норвезьких ЗМІ, масовий характер протестів у Білорусі свідчить, наскільки глибоким є прагнення до змін та демократичного розвитку у білоруського народу, а відповідна зустріч має підтвердити, що інші країни бачать, що відбувається у Білорусі, та підтримують протестувальників. Окремі коментатори звертають увагу на сміливість цього рішення для достатньо обережної зовнішньої політики Норвегії.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Експерт про ініціативу розпуску Конституційного суду

Франческо Палермо
Франческо Палермо
Професор порівняльного конституційного права університету Верони

Розвиток подій в Україні викликає стурбованість, бо погіршується. Варто зауважити, що сьогодні у багатьох країнах спостерігається помітна тенденція до загострення конфлікту між політичною та судовою гілками влади, за якого перша бере контроль над другою.

Міжнародні організації втратять свій вплив на глобальну політику

ШАЛЛЕНБЕРГ
Александр Шалленберг
Федеральний міністр з європейських та міжнародних справ Австрії

В інтерв’ю австрійським ЗМІ Міністр закордонних справ Александр ШАЛЛЕНБЕРГ окреслив наступні думки:

Росіяни не будуть дотримуватися угод

Ельмар Брок
Ельмар Брок, депутат ХДС

Депутат від  ХДС Ельмар Брок не вірить Путіну в питанні трубопроводу по дну  Балтійського моря "Північний потік 2": "Росіяни не будуть дотримуватися своїх домовленостей: якщо буде побудовано " Північний потік 2 ", український транзит закриється.