ООН: Росія та Китай наклали вето на резолюцію РБ ООН про допомогу Сирії

08 Jul, 2020 | |

Росія і Китай ветували проект резолюції Ради Безпеки ООН про допомогу Сирії. Документ був внесений на розгляд Німеччиною і Бельгією.

Проект передбачає продовження механізму поставок гуманітарної допомоги майже 3 мільйонам сирійців безпосередньо через кордон з Туреччиною. За документом, гуманітарна допомога надходить до Сирії через два КПП на турецько-сирійському кордоні. Представники ООН активно використовують один з КПП і виступають за продовження терміну діючого механізму ще на рік.

Термін дії резолюції РБ ООН, на основі якої в Сирію з 2014 року надходять гуманітарні вантажі, закінчується 10 липня.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Ми повинні продовжити надавати підтримку

Боб Коркер (Bob Corker)
Сенатор США Боб Коркер (Bob Corker) республіканець-Теннесі

Після телефонної розмови з послом США в Україні Джеффрі Пайєттом, сенатор США Боб Коркер (республіканець-Теннесі), голова сенатського комітету із закордонних справ, наголосив на подальшій

Надання Україні асоціації стане прикладом і своєрідним стимулом для таких країн, як Молдова та Білорусь?

Павел Коваль (Paweł Robert Kowal)
Павел Коваль (Paweł Robert Kowal) Голова делегації Європарламенту до Комітету парламентської співпраці «ЄС-Україна»

- Чи керуються євродепутати у своїх дискусіях щодо України і геополітичними підходами, зокрема думкою про те, що надання Україні асоціації стане прикладом і своєрідним стимулом для таких країн, як Молдова та Білорусь?

Україна, криза: чому програють всі?

Семуель Чарап
Семуель Чарап старший політолог RAND Corporation

За три роки з моменту початку кризи в Україні загинуло більш ніж 10000 людей і це продовжує виснажувати ресурси всіх країн.  В результаті всі програють і в цьому конфлікті кожен великий актор грає гірше, ніж це було раніше і вирішення видається невловимим  як ніколи. Це не повинно бути так.