ООН: заступником Генерального секретаря з антитероризму став російський дипломат

22 Jun, 2017 | |

Організація Об'єднаних Націй в середу оголосила про призначення першого керівника антитерористичного управління. Ним став російський дипломат Володимир Воронков.

Ця позиція була створена Генеральним секретарем ООН Антоніо Гутеррешем щоб активізувати зусилля по боротьбі з тероризмом, які були розподілені між кількома установами ООН.

«Я вважаю, що у нас є проблема координації 38 суб'єктів, які діють в рамках угоди ООН з боротьби з тероризмом, тому є сенс мати спеціальний офіс з відповідальною особою" сказав на прес-конференції у вівторок Гутерреш.

Воронков є представником Росії в міжнародних організаціях ООН у Відні з 2011 року.

Призначення підніме значення Росії в міжнародній боротьбі з тероризмом та в ООН, де Воронков буде заступником Генерального секретаря.

Воронков «буде забезпечувати стратегічне керівництво зусиль Організації Об'єднаних Націй по боротьбі з тероризмом, брати участь в процесі прийняття рішень Організацією Об'єднаних Націй», сказав прес-секретар ООН Фархан Хак в оголошенні про призначення.

Воронков народився в 1953 році, служив заступником російського посла в Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) в період з 2005 по 2008 рр.

Він також працював в посольстві РФ в Польщі і був директором департаменту європейського співробітництва в МЗС Росії в Москві, де почав свою кар'єру в 1989 році.

Випускник МГУ, Воронков вільно говорить англійською і польською мовами.

Генеральна Асамблея ООН минулого тижня схвалила створення нового офісу ООН з боротьби з тероризмом.

Tags: ООН
ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Якщо Зеленський підведе, Україна опиниться в депресії

Ганс ван Баален
Ганс ван Баален, Президент європейських лібералів

Україна житиме у непростий період, коли новий президент і старий уряд мають у той чи той спосіб співпрацювати з парламентом, який буде переобрано у жовтні. Для цього потрібна гнучкість заради інтересів України, це може бути нелегко.

Ми не маємо європейської армії…

Жозеф Доль ( Joseph Daul)
Жозеф Доль ( Joseph Daul), Голова Європейської народної партії в Європарламенті

Голова найбільшої політичної групи Європарламенту «Європейська народна партія» Джозеф Доль висловив своє розчарування тим, що на разі ніхто не має впевненості з приводу подальшого розвитку ситуації в Україні.

Міжнародні організації втратять свій вплив на глобальну політику

ШАЛЛЕНБЕРГ
Александр Шалленберг
Федеральний міністр з європейських та міжнародних справ Австрії

В інтерв’ю австрійським ЗМІ Міністр закордонних справ Александр ШАЛЛЕНБЕРГ окреслив наступні думки: