ООН: заступником Генерального секретаря з антитероризму став російський дипломат

22 Jun, 2017 | |

Організація Об'єднаних Націй в середу оголосила про призначення першого керівника антитерористичного управління. Ним став російський дипломат Володимир Воронков.

Ця позиція була створена Генеральним секретарем ООН Антоніо Гутеррешем щоб активізувати зусилля по боротьбі з тероризмом, які були розподілені між кількома установами ООН.

«Я вважаю, що у нас є проблема координації 38 суб'єктів, які діють в рамках угоди ООН з боротьби з тероризмом, тому є сенс мати спеціальний офіс з відповідальною особою" сказав на прес-конференції у вівторок Гутерреш.

Воронков є представником Росії в міжнародних організаціях ООН у Відні з 2011 року.

Призначення підніме значення Росії в міжнародній боротьбі з тероризмом та в ООН, де Воронков буде заступником Генерального секретаря.

Воронков «буде забезпечувати стратегічне керівництво зусиль Організації Об'єднаних Націй по боротьбі з тероризмом, брати участь в процесі прийняття рішень Організацією Об'єднаних Націй», сказав прес-секретар ООН Фархан Хак в оголошенні про призначення.

Воронков народився в 1953 році, служив заступником російського посла в Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) в період з 2005 по 2008 рр.

Він також працював в посольстві РФ в Польщі і був директором департаменту європейського співробітництва в МЗС Росії в Москві, де почав свою кар'єру в 1989 році.

Випускник МГУ, Воронков вільно говорить англійською і польською мовами.

Генеральна Асамблея ООН минулого тижня схвалила створення нового офісу ООН з боротьби з тероризмом.

Tags: ООН
ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Традиційна зброя знову стає головною у конфліктах

Borrell
Жозеп Боррель
Високий представник ЄС

Широкомасштабне вторгнення росії в Україна нагадало державам-членам Європейського Союзу про критичну важливість мати на своєму балансі достатню кількість традиційного озброєння. Зокрема, мова йде про танки, артилерію та снаряди.

Україна, ЄС: окремі результати дії зони вільної торгівлі

Сергій Даниленко
Модератор групи Geostrategy Сергій Даниленко
analytics@geostrategy.ua

Українські виробники активно використовують преференції в рамках торгівлі між Україною та ЄС. Наприкінці 2016 року вже повністю використано 11 тарифних квот:

Франція готова до переговорів з Путіним

Жан-Марк Эро
Жан-Марк Эро
Міністр закордонних справ Франції

Франція готова до переговорів з В.Путіним, однак жодного політичного рішення за участю Б.Асада не буде. Наразі необхідним є відновлення переговорів для забезпечення політичного переходу на основі резолюції 2254 Ради Безпеки ООН.