Португалія: ЄС повинен почати підготовку до вступу України

08 Sep, 2024 | |

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до свого можливого вступу.

«Ми дуже залучені до процесу розширення», — заявив міністр закордонних справ Португалії Паулу Рангел в інтерв’ю в кулуарах Форуму Амбросетті, конференції, що проходила на березі озера Комо на півночі Італії.

"Нам потрібно готуватися прийняти Україну в ЄС, коли це буде можливо", - додав він. Цей процес «вимагатиме фінансової та інституційної реформи, якою ми повинні подбати негайно».

«Вторгнення України в Курську область Росії явно змінило уявлення про баланс війни», — сказав Рангель, закликаючи до переговорів щодо мирного процесу. Раніше в цьому році він сказав, що ЄС повинен залишатися відданим своїй політиці, згідно з якою будь-які переговори про припинення конфлікту повинні вестися під керівництвом уряду в Києві.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Чи відходить Україна «на другий план»?

Джеймс Девіс
Джеймс Девіс Професор-міжнародник із Університету Санкт-Галлена

На нещодавній Мюнхенській конференції з безпеки "українське питання" опинилося в "другому ешелоні" проблем - головними темами все ж стали нова політика США за президента Трампа та міжнародний тероризм.

Путін висуває вимоги, які, як він знає, ніколи не будуть виконані

Норберт Реттген
Норберт Реттген
Голова Комітету Бундестагу зі зовнішньої політики

Путін висуває вимоги до НАТО, які, як він знає, ніколи не будуть виконані. Чому? Він доручив Лаврову пояснити, що Польща, країни Балтії та Україна є «осиротілими територіями», націленими на НАТО. Чому?

План з 5 пунктів відновлення економіки України

Пенні Пріцкер
Пенні Пріцкер
Спеціальний представник США з питань економічного відновлення України

1) Оснащення України міжміністерським потенціалом планування з міжнародними планувальниками, менеджерами проектів та інженерами для підтримки державних службовців у наданні стратегічного керівництва та сполучної тканини для міжнародної спільноти донорів та приватного сектору.