Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом

27 Sep, 2018 | |

Як повідомляє Офіційне інтернет-представництво Президента України  у рамках участі у роботі ГА ООН Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом.

 

Було обговорено широке коло питань двостороннього порядку денного, зокрема стан та перспективи співпраці двох країн у торговельно-економічній, інвестиційній, медичній сферах, а також взаємодії у рамках ООН. 

Глави держав підтвердили обопільну зацікавленість у  подальшій розбудові стратегічного партнерства між Україною та Туреччиною, у тому числі шляхом посилення політичного діалогу на найвищому рівні. У цьому зв’язку було досягнуто низку практичних домовленостей в контексті проведення чергового засідання українсько-турецької Стратегічної ради високого рівня, а також тристоронньої зустрічі у форматі Україна–Туреччина–Азербайджан.

Окремо наголошувалося на важливості завершення підготовки до укладення Угоди про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною.

З боку Турецької Республіки отримано чіткий сигнал щодо незмінності позиції на підтримку територіальної цілісності України та невизнання російської окупації території АР Крим, а також налаштованості на подальше відстоювання прав кримськотатарського народу.

Глава держави також закликав турецького колегу сприяти у звільненні українських громадян – політичних бранців Кремля.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Через дії в Україні Росія повністю втратила довіру до себе

Урсула фон дер Ляєн, Міністр оборони Німеччини
Урсула фон дер Ляєн
Міністр оборони Німеччини

Наскільки насправді великі навчання? Точний розмір відомо лише Москві та Мінську. Сусіди та багато партнерів в НАТО припускають, що фактична кількість сил, задіяних на російській та білоруській стороні, перевищує офіційно зареєстровану кількість 12,700 військових.

Путін забезпечив виживання режиму Асада

Джон Маккейн
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Заява, що Росія почне виведення деяких збройних сил з Сирії сигналізує проте що Володимир Путін переконаний, що він розбомбив та знищив достатньо супротивників кривавого режиму Асада, щоб забезпечити його виживання.

НАТО не бачить ознак відступу Росії від українського кордону

Єнс Столтенберг
Єнс Столтенберг
Генсек НАТО

НАТО не бачить ознак відступу Росії від українського кордону, і тому активно вивчає плани збільшення власних сил у Східній Європі у відповідь на «нову норму» російської агресії, погроз і примусу.