Росія, НАТО: переговори виявили глибокі протиріччя

22 Dec, 2016 | |

Переговори в рамках засідання Комісії Росія - НАТО, що тривали в Брюсселі, виявили глибокі протиріччя щодо конфлікту в Україні.

«Не розмовляючи, нам не вдасться вирішити конфлікт», - наголосив Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг. В НАТО висловили занепокоєння тим фактом, що Росія озброює балтійський флот ракетами із ядерними боєголовками та постійно випробовує повітряну оборону Заходу. Дискусія в Брюсселі велася довкола тактики російських пілотів, яка, як вважають в НАТО, носить небезпечний характер. За словами Й. Столтенберга, центральною темою, яка виявила «глибокі розбіжності» між сходом та заходом, стала Україна. Він наголосив, що в НАТО не визнають анексії Криму, а також надзвичайно занепокоєні ситуацією на Сході. У відповідь на дії Росії наступного року НАТО збільшує військову присутність в країнах Балтії та Польщі. Хоча в альянсі наголошують, що дане рішення носить оборонний характер, Росія роздратована та вимагає пояснень.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Франція готова до переговорів з Путіним

Жан-Марк Эро
Жан-Марк Эро
Міністр закордонних справ Франції

Франція готова до переговорів з В.Путіним, однак жодного політичного рішення за участю Б.Асада не буде. Наразі необхідним є відновлення переговорів для забезпечення політичного переходу на основі резолюції 2254 Ради Безпеки ООН.

Міжнародні організації втратять свій вплив на глобальну політику

ШАЛЛЕНБЕРГ
Александр Шалленберг
Федеральний міністр з європейських та міжнародних справ Австрії

В інтерв’ю австрійським ЗМІ Міністр закордонних справ Александр ШАЛЛЕНБЕРГ окреслив наступні думки:

Наступною жертвою збройної агресії можуть стати країни Балтії

Max Boot
Max Boot, старший аналітик з питань міжнародної безпеки, Рада з міжнародних відносин, США

 Після того, як Росія в 2014 році розпочала військову агресію проти України, виникло стійке відчуття того, що за Україною наступною жертвою збройної агресії можуть стати країни Балтії.