США, Росія: триває підготовка зустрічі президентів

30 Jun, 2017 | |

Чого очікує Дональд Трамп від переговорів зі своїм російським колегою Володимиром Путіним наступного тижня? Як зазначає New York Times, відповісти на це питання наразі важко. За даними газети, радники і досі не підготували американському президенту основні тези для зустрічі.

"Переговори несуть великі ризики для пана Трампа, який і досі не визначився з політикою щодо Росії і може почати давати обіцянки, що вступають у конфлікт з іншими пріоритетами", - констатує видання.

Колишній посол США в Росії Майкл Макфол заявив газеті, що вирушати на переговори з паном Путіним без розуміння, якого результату хочеш досягти, - ризикований крок.

"Небезпека для Трампа полягає у тому, що він часто оцінює "хорошу" або дружню зустріч як позитивний результат переговорів з іншим лідером. Але у випадку з Путіним, коли ми маємо великий порядок денний із чималою кількістю суперечливих питань, він помиляється у своїх пріоритетах", - цитує Макфола газета.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Росія продемонструвала, що вона не прагне до миру

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Амбіції Володимира Путіна щодо відновлення Російської імперії зробили ще один крок вперед сьогодні, коли російські сепаратисти в Донецькій області України проголосили незалежну державу і прийняли назву з часів царської епохи "Малоросія".

США з імпортера стали експортером газу

Френк Веррастро
Френк Веррастро, Центр стратегічних та міжнародних досліджень, Вашингтон

Френк Веррастро, Центр стратегічних та міжнародних досліджень, Вашингтон

Україна, криза: чому програють всі?

Семуель Чарап
Семуель Чарап старший політолог RAND Corporation

За три роки з моменту початку кризи в Україні загинуло більш ніж 10000 людей і це продовжує виснажувати ресурси всіх країн.  В результаті всі програють і в цьому конфлікті кожен великий актор грає гірше, ніж це було раніше і вирішення видається невловимим  як ніколи. Це не повинно бути так.