Великобританія: триває відбір кандидатури Прем’єра

12 Jun, 2019 | |

Кандидатами на посаду лідера Консервативної партії і прем'єр-міністра Британії офіційно зареєстровані 10 людей. Єдиний претендент, який виступає проти брексзиту, - Сем Джима - не зміг зібрати підписи.

Консервативна партія Британії оголосила, що 10 політиків зібрали необхідні для реєстрації вісім підписів депутатів Палати громад.

13 червня розпочнуться вибори з поступовим вибуванням, голосувати на яких будуть лише торі-депутати Палати громад. До 20 червня кандидатів має залишитися лише двоє, і обирати з цих двох фіналістів будуть вже всі приблизно 160 тисяч членів Консервативної партії.

Консерватори розраховують, що ім'я нового лідера партії оголосять в двадцятих числах липня, тоді ж він обійме посаду прем'єр-міністра - і почне шукати вихід з політичного глухого кута, у якому країна опинилася через брекзит.

За підрахунками сайту консерваторів , до трійки лідерів передвиборчих перегонів входять колишній і нинішній міністри закордонних справ Борис Джонсон і Джеремі Хант, а також міністр довкілля Майкл Гоув.

Однак жоден з них поки що не має підтримки абсолютної більшості ні серед депутатів, ні серед всіх членів партії. До того ж, майже сто з 313 депутатів Палати громад від Консервативної партії ще не оголосили, кого мають намір підтримати.

Жоден з кандидатів не виступає за скасування рішення вийти з ЄС, але про готовність до жорсткого розриву 31 жовтня, коли скінчиться нинішнє відтермінування брексзиту, кажуть лише чотири кандидати: Борис Джонсон, Домінік Рааб, Андреа Ледсом і Естер Маквей.

Троє, включно з паном Хантом, сподіваються переписати угоду з ЄС, ще троє, зокрема Майкл Гоув, допускають можливість нової відстрочки.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Україна повинна швидше здійснювати реформи

Ольга ОЛІКЕР
Ольга ОЛІКЕР (Olga Oliker), старший аналітик Центру стратегічних та міжнародних досліджень (Center for Strategic and International Studies)
Профессор

Віце-президент США Джо Байден під час свого останнього візиту в Україну оголосив про наміри США виділити Україні додатково 120 млн. дол. допомоги на проведення економічних реформ та боротьбу із корупцією.

Путін висуває вимоги, які, як він знає, ніколи не будуть виконані

Норберт Реттген
Норберт Реттген
Голова Комітету Бундестагу зі зовнішньої політики

Путін висуває вимоги до НАТО, які, як він знає, ніколи не будуть виконані. Чому? Він доручив Лаврову пояснити, що Польща, країни Балтії та Україна є «осиротілими територіями», націленими на НАТО. Чому?

Україна, ЄС: окремі результати дії зони вільної торгівлі

Сергій Даниленко
Модератор групи Geostrategy Сергій Даниленко
analytics@geostrategy.ua

Українські виробники активно використовують преференції в рамках торгівлі між Україною та ЄС. Наприкінці 2016 року вже повністю використано 11 тарифних квот: